Hemma med "hemsjukvård"

Vi fick som sagt åka hem på når. Ylva hade fortfarande sond så det kändes lite läskigt att åka hem ifall hon skulle slita loss den eller att den inte skulle sitta rätt. Nu ammade hon dock såpass bra att det skulle gå att amma lite innan vi åkte till sjukhuset om det skulle bli fel med sonden. Som tur är blev det inga fel :) Nyår spenderade vi hemma hos hennes farmor och farfar och det var UNDERBART att äntligen få en riktig middag! Det var länge sen mat var så gott som det var då ;) När vi åkte därifrån på kvällen så fick Moa följa med oss hem, behöver kanske inte säga att hon var överlycklig över att matte och husse äntligen var hemma igen. Det var så skönt att vara hemma! Tisdagen gjorde vi ingenting alls. Vi myste framför tvn med våran dotter, Moa och katterna :)
 
Onsdagen skulle vi till Mölndals sjukhus för att väga Ylva. Anledningen till att det står "hemsjukvård" är för att normalt sett får man åka hem på permission och då kommer sjukhuset hem till en och väger+mäter. Göteborg hade dock inte "tid" med oss så vi lyckades övertala alla till att vi kunde åka till ett av sjukhusen där istället. När vi kom dit så hade vi försökt helamma Ylva ett dygn och hon hade gått upp i vikt sen nyår :) Då kom det underbara beskedet att sonden skulle bort!! Äntligen :D Det innebar inte bara mindre ångest utan lyckan att en matning inte skulle ta 1,5-2 timmar längre så nu fick vi sova 2-3 timmar istället för 1-2 timmar i sträck. De bestämde också att vi kunde skrivas ut så det bokades en utskrivningstid på Borås sjukhus fredagen samma vecka. 
 
Fredagen åkte vi till Borås. Det här med tidsuppfattning och planering blir en helt ny sak när man har en bebis också. Jag hade tänkt att vi skulle åka 1,5 timme innan vi skulle vara där så att vi skulle kunna ta det lugnt och jag har för mig att vi skulle skicka iväg ett paket på posten innan också. Det kunde vi ju glömma. Småspringer till bilen och sitter där och tittar på klockan hela vägen till Borås. Skulle vara där 11.00 och vi stod i hissen 11.01. Efter ett tag fick vi träffa läkaren som vi hade haft under tiden där. En trevlig man från Island som tittade på henne och gjorde lite alla möjliga rörelser. Hon fortsatte gå upp i vikt efter de tog bort sonden på onsdagen så han var nöjd. De hade tidigare pratat om att man kanske skulle komma på en massa efterkontroller på neo för att kolla ögon, motorik m.m. men han sa att hon räknas som en normal bebis nu. Bara bvc framöver och det känns underbart att hon efter lite mer än 2 veckor räknas som "normal" om än lite liten. De kollade hennes hörsel som också var utan anmärkning :) Nu var vi äntligen "fria" förutom att vi fortfarande hade en "max 4 timmar mellan måltiderna". 
 
 
Overallen var fortfarande allt för stor så när vi åkte till Mölndal fick hon ha på sig den mysiga jackan som pappa köpte till henne :) Sista bilden vi har på henne när hon hade sond. 
 
 
Första bilden utan sond :D


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

ylvasmamma.blogg.se

Kommer skriva lite för att jag själv ska ha koll på dagarna och för att inte behöva svara på alla frågor flera ggr. Kommer skriva om allt och ingenting men det kommer nog kretsa mest runt Ylva som föddes nästan 7 veckor för tidigt. Jag kommer lägga ut väldigt mycket bilder eftersom vänner och familj bor långt borta och jag inte vill spamma på fb för de som inte vill se ;) De som vill se nya bilder på henne får möjligheten via bloggen istället så behöver jag inte sitta och skicka massmail flera gånger i veckan.

RSS 2.0