Förbättrad version av snuttisen ;)

Bästaste pappa

Som jag skrev igår så kunde Robert lägga Ylva i vagnen utan något gnäll. Han la henne där runt 21 och runt midnatt försökte vi väcka henne för att hon skulle äta så att vi kunde lägga oss. Hon åt ca 15 min innan hon slocknade igen och då sov hon till kl 5. Efter det har hon sovit ca 2 timmar i taget utan några problem alls. Vi har börjat träna henne på att ligga på mage några ggr om dagen och än så länge så är det antingen helt ointressant eller så blir hon jättearg! Men med bästaste pappa hemma så är man bara jättenöjd och snäll hela tiden...




Bitter..

Gårdagen var den längsta dagen jag har haft på väldigt länge. Ylva vaknade kl 5 efter vi hade sovit ca 3,5 timme. Matningen tog lång tid men kl 7 lyckades jag få henne att somna. Somnade om själv och hade förväntat mig 2-3 timmars sömn som det brukar vara men icke. 1 timme så var hon vaken igen. Efter det sov hon inte mer... Jag fick inte sova, inte äta och inte ens gå på toa utan att hon började gråta. Hon skulle bestämt ligga hos mig. För att få sova alls inatt var jag tvungen att sova med Ylva på mig. Hon somnade lite då och då under dagen men det var bara 10-15 min i taget och enbart om hon låg hos någon. 
 
Idag har det varit lite bättre. Hon ligger faktiskt och sover i vagnen just nu och både jag och Robert har fått äta varm mat samtidigt ;) Hon ska snart ha mat igen sen så kommer det intressanta, kommer hon somna i vaggan?
 
Lite bilder från igår och idag:
 
Var ute med Jennifer och Nemo. Moa var överlycklig som fick springa runt och leka :)
Nemo tyckte att Ylva var väldigt intressant men eftersom han inte fick slicka på henne så fick katten duga. 
En av de korta stunderna hon sov på Jennifer. Är helt kär i tyget på pyjamasen ^^
Såhär pigg var Ylva kl 1 igår natt när hon låg på mig och jag ville sova. 
Såhär har hon sovit till och från idag. Klart hon skulle sova på mig. Dög inte att lägga henne någon annanstans. Men när Robert kom hem och hon somnade på honom så kunde han lägga henne i vagnen..

Bara för att..

En sak har hon iaf ärft från mig ;)


SPRETA! ^^

Lång natt och BVC besök

Inatt hade Ylva ont i magen IGEN så vi lyckades till slut somna kl 2.. Behöver jag säga att vi har varit trötta? Har dock sovit i skift nu på dagen så att vi ska orka med det om det händer igen. Frågade om det på bvc eftersom det har varit så varje kväll i en vecka nu. Hon sa att det kan vara en tillväxtperiod eller lätt kolik. Det skulle också kunna vara mjölkprotein så blir det inte bättre inom några dagar så kommer jag få låta bli ALLT som kan innehålla mjölkprotein. Det är inte bara tydliga mejeriprodukter utan bröd m.m. också. Det som kommer vara svårast är nog att inte kunna steka kött i smör. Blir inte lika gott i olja :/
 
Än så länge så går det fram och tillbaka med mitt pump-experiment. Ena dagen verkar det som om det inte finns mat alls medan det andra dagen kan vara så att jag måste pumpa 3-4 gånger för att det finns för mycket. Hon har iaf gått upp till 3855g nu så nästan 300(!)g på en vecka! Är inte konstigt att jag tycker att hon inte gör annat än att äta vissa dagar. Ska tillbaka igen om en vecka för att se om jag kan fortsätta med att enbart pumpa när det känns som om det behövs *hoppas hoppas*.
 
Den här veckan har vi ingenting planerat mer än att Robert tycker att vi ska gå på "date" på lördagen. Han har redan frågat sina föräldrar om de kan ha Ylva så vi får se hur jag känner när det börjar närma sig. Vet inte helt om jag är redo att åka ifrån henne enbart för "nöje". Det var en annan sak när jag skulle operera mig och jag visste att det skulle ta max 2 timmar inklusive körtid. Då sov hon mer också och var inte alls lika "mammig". Vissa dagar är det enbart jag som duger och tänk om det är en sån dag på lördagen? Tänk om hon är jätteledsen i flera timmar bara för att jag inte är här.. Nej vi får se på lördagen. Hur som helst så kommer de hit och äter middag med oss (Robert ville äta middag och gå på bio men jag tycker att det skulle bli allt för många timmar) så får vi se efter det om jag känner mig bekväm med att åka iväg. Vet att det skulle vara bra för oss att få lite tid bara för varandra. 
 
Torsdag nästa vecka blir en lång och jobbig dag. Har fått tid hos läkaren kl 10.30 för att ställa alla frågor. kl 11.00 hos BM på mvc för att ta cellprov och kl 13. har jag fått tid hos psykologen. Känns ju bra att ha första tiden hos henne 2 timmar efter jag har pratat med läkaren :P Hoppas det är en bra psykolog så att jag kan få hjälp att bearbeta sjukhustiden. Jag kanske inte pratar mycket om det längre och utåt så verkar jag må bra men allt för ofta så tänker jag på det. Har man inte varit med om det själv så kan man inte helt förstå hur det känns. Är så oerhört glad att jag har min syster som har varit med om nånting liknande. Hon är en av de få jag kan prata med om det som vet vad jag menar. Oron, skuldkänslorna och alla andra tankar som kommer då och då kan jag ventilera till henne. Kommer nog iaf vara helt slut efter den dagen.
 
Kan bjuda på lite bilder från de senaste dagarna. 
 

Finally!

Nu lyckades jag äntligen sitta med mobilen i handen när hon log :D



va tvungen att ta ett kort på henne i nya pyjamasen också :)

Ännu en pyjamas ^^



Blev lite sne hals men annars är jag rätt så nöjd :)

Väntar..

Sitter bara och väntar på att Ylva ska vakna. Hon har otroligt nog sovit en hel timme nu utan att vakna för att få mat. Fick sova ca 2 timmar mitt på dagen när Robert tog Ylva. Verkade finnas såpass mycket mat nu så vi bestämde på bvc att jag kunde minska med pumpningen. Gick ju sådär.. Igår och idag har vi varit tvungna att fw Ylva flaskan 3-4 ggr för att det inre har funnits tillräckligt. Och det är bara efter 1,5 vecka. Så uppenbarligen kommer jag inte undan. Ska jag amma så måste jag pumpa eftersom Ylva a är för svag för att hålla igång "produktionen" själv. Just nu blir det lite av en ond cirkel eftersom Ylva är så himla hungrig. om jag pumpar efter hon har ätit så finna det inte tillräckligt när hon ska ha mat igen. Tur att vi har reserver i frysen.

Men men. Jag lyckades få ca 30 min "egentid" idag och då slängde jag ihop en liten snuttis med några pillband :)



Vill inte sova, bara äta...

Ylva har ätit med en timmes mellanrum sen kl. 4. När hon sover så är det lite halvdant med gnäll då och då. Gick en liten promenad i det underbara vädret nyss och så fort vi kom innanför dörren skulle hon ha mat igen. Verkar bli en lång dag :/


Trött

Igår kom tröttheten ikapp mig.. Har känt av den de senaste dagarna men varje gång jag har blivit såpass trött att jag har kunnat sova så har Ylva varit såpass upprörd eller vaken att det inte har gått. Igår slog det till på kvällen så att Robert var tvungen att ge Ylva flaskan för att jag inte kunde amma. Jag kunde inte hålla mig vaken. Jag känner mig riktigt trasig :/ Robert kom precis hem från jobbet för att han har ont i ryggen så han har erbjudit sig att ha Ylva i vardagsrummet några timmar så att jag kan sova ostört. Hoppas jag vaknar och känner mig mycket piggare. Har massor med saker jag vill göra men som jag inte har haft ork med.Ylva har fortfarande ont 2-4 timmar varje kväll och igår somnade hon på mig efter ca 2 timmar.


Roberts tatuering

Jag råkade hitta en tatuerare som sökte försökskaniner för porträtt. Han är någorlunda nybörjare så han skulle göra det gratis om någon ställde upp. Nämnde detta för Robert och han ringde killen direkt. Igår var han där och såhär blev resultatet.


Lång dag

Det har varit en lång dag idag. Robert var iväg och fick (gratis) en tatuering som jag kommer lägga upp bild på så fort han tar av plasten. När han var iväg hade jag de längsta 4 timmarna jag har haft på länge. Ylva hade ont i magen igen och det spelade ingen roll vad jag gjorde. Hon var hungrig också men hon var så trött från att ha haft ont så hon somnade så fort jag försökte ge henne mat. Det ledde till att hon vaknade och var jättehungrig efter 5 min och så somnade hon lika snabbt igen. Så fort jag försökte lägga henne ifrån mig så blev hon jätteledsen :/ Nu har hon äntligen somnat med Robert. De ligger här på soffan helt utslagna båda två. Lyckades dock få en fin bild på henne i morse när hon inte hade ont och sov så gott i sin babysitter. Napp från moster, hemmagjord pyjamas och filten hade Robert när han var liten. 

Otröstlig

Ylva har börjat nu varje kväll med att ha jätteont i magen och då är det ingenting som fungerar. Efter 2 timmar lyckades jag äntligen få henne att somna på mig..


Lite extra söt i sin nya, lite för stora pyjamas ;)

Ny pyjamas efter sömnlös natt

Inatt ville inte Ylva sova alls. Jag var uppe med henne till kl 2 och kände mig lagom pigg i morse. När hon väl har somnat för natten så sover hon ca. 5 timmar.

Eftersom det här varit en sömnlös natt så tyckte jag att det passade bra att sy en pyjamas :)

9 veckor idag, tror ni hon kan ha en pyjamas i storlek 56? Får prova nästa gång hon vaknar :)


Mvc-besöket...

Fick i stort sett inga svar alls idag. Fick en ny tid för att träffa läkaren istället. Det enda hon kunde svara på var att jag inte kommer få några extra kontroller eller specialist-mvc nästa graviditet. Hon sa också att hon trodde att läkaren inte ville sjukskriva mig eftersom de inte gör någonting för att stoppa en förlossning efter 34 fulla veckor. Visst, de gör ingenting för att stoppa den om den väl har satt igång men jag förstår inte varför de inte gör saker för att minska riskerna? Vi hade tur med att Ylva var såpass utvecklad som hon var men varför är det okej att utsätta ett barn (och föräldrarna) för större risker när det finns en så simpel sak som en sjukskrivning som kanske kan dra ut på tiden?
 
I stort sett så satt hon bara och sa att hon inte kunde svara på nånting och att hon skulle skicka en remiss till psykologen. Försöker komma på om hon sa nånting vettigt alls men jag kan inte komma på något. Det enda var att hon skämtade om att ha husbil utanför sjukhuset om vi ska ha fler barn eftersom det gick så snabbt med Ylva. Ja men tack för att du påminner mig om att vi kanske inte ens hinner in! Som om jag inte har tillräckligt med ångest.. Känner mig riktigt besviken på besöket och tanken på att träffa läkaren ger mig riktig ångest. Hörde att han pratade när vi satt där i väntrummet idag och fick lite ångest på en gång. När hon frågade om jag ville träffa honom svarade jag att jag vill ha svar på mina frågor men jag vill egentligen aldrig träffa honom igen. Jag frågade också varför de inte skickade in mig på en riktig kontroll med ctg och liknande när jag sa att jag hade såpass mycket förvärkar och de såg att tappen blev mycket mindre på kort tid. Då sa hon att de bara skickar in folk om förlossningen har startat. Tycker att det låter himla dumt, har förlossningen väl startat så är det ju redan för sent. Nej skulle jag bestämma mig för att jag klarar av en till graviditet i framtiden så kommer jag INTE gå till den här mvc igen!
 
Våran älskade lilla skrutta är otroliga 2 månader gammal idag! Och för 9 veckor sedan vid den här tiden så gick vattnet. Känns fortfarande väldigt overkligt vissa dagar men samtidigt så känns hon också så självklar. 

Mvc

Om 2 timmar kommer jag sitta nervöst och vänta på att min bm ska ropa in oss. Vet inte helt vad jag ska skriva... Ser inte fram emot det men ändå kommer det bli ganska skönt att få det gjort. Tror jag har lyckats förtränga allt en vecka till. Känner mig orkeslös. Orkar inte tänka på det, jag är bara trött på skiten och har börjat inse att jag troligen inte kommer få svaren jag vill ha ändå. Men när jag väl sitter där i väntrummet så vet jag att jag kommer vara väldigt nervös Är väldigt glad att Robert och Ylva kommer vara där med mig...

Dagens sömnad

Har varit så himla trött idag så att sy något som kräver att man tänker var meningslöst. Sydde därför lite dregglisar till våran Kräkbebis ;)











BVC

Dagen började tidigt med att jag var hos tandläkaren kl 7. Allting såg finfint ut :D
Vi var också på BVC och Skruttan börjar bli stor! Hon väger 3570g och är 54,5cm lång (mamma påpekade att jag hade skrivit 44 istället för 54 ;) ). Nu har de börjat räkna korrigerad och okorrigerad tid. Imorn blir hon 2 månader och igår skulle hon egentligen bli 2 veckor.
På 2 månader har hon gått upp 1355g och växt 8,5 cm. Oj nu när jag räknade ut det så blir jag nästan lite paff. Har hon verkligen blivit så stor? Har hon verkligen varit så liten?
 
Prickarna är hur hon har växt och hur stor hon är okorrigerat. Strecket man ser längst in är hur hon ligger till jämfört med hur gammal hon skulle ha varit. Så hon är väldigt lång och smal fortfarande. 
 
Förutom detta så har jag också hunnit sy en dregglis i ett av tygerna jag fick i ett stuvpaket. Är ärligt talat inte förtjust i tyget alls men det var bra att ha nu när jag skulle provsy ett mönster :)
Får se om jag hinner sy nåt mer idag. Ylva har varit väldigt mammig de senaste dagarna så det blir inte mycket tid över för annat. Nu har jag lyckats få henne att somna så nu tänker jag stressa i mig mat innan hon ska ha mat igen...

Helgen

Igår hade vi besök av en av Ylvas farbröder. Zombiekväll med the Walking dead Marathon och jag satt som vanligt och pillade med annat för att inte bli så rädd ;)



Idag har jag inte hunnit mycket. Ylva har haft ont i magen och verkar i allmänhet vara i en väldigt mammig period. Har suttit med henne hos mig i snart 4 timmar och så fort jag försöker lägga henne någon annanstans börjar hon gråta hysteriskt... På dagen hann jag dock sy klart en pyjamas.



Behöver fortfarande träna på kantband men det har blivit bättre iaf :) Är dock inte nöjd med orginalmönstet eftersom det inte är någon "extra öppning" på halsen. Får göra om mönstret själv nästa gång.

Imorn är det dags för tandläkarbesök kl 7 och bvc kl 12. Ska bli intressant att se hur stor Skruttan har blivit :)

Morgonmys

Morgonmys i babysittern ^^




Nästan!

Lyckades nästan ta ett kort på Ylva när hon log idag. Lyckades dock bara ta precis på slutet när det bara va ett halvleende. Ska lyckas snart! Förutom det har det varit en lång dag med ont i magen.








Amningshjärna...

Under graviditeten kunde jag känna mig smått förvirrad och glömsk ibland. Men jämfört med hur det är nu så var det väldigt lindrigt förut! Vissa dagar är det nästan obehagligt! Jag har nog aldrig känt mig så trög som jag har gjort de senaste 8 veckorna.. Jag irrar runt här hemma och glömmer bort vad jag ska göra. Jag kan inte tänka logiskt längre utan står som ett frågetecken och stackars Robert får förklara allting en extra gång. Här har vi också ett bevis på att hjulet snurrar men hamstern är död.
Hade inte Maja sagt åt mig så hade jag troligen sytt klart hela pyjamasen innan jag hade sett felet. Och då hade jag troligen slängt hela skiten i ren frustration. Nu fick jag veta att mönstret inte ens ska gå åt det hållet på ärmarna... Ja men det är ju tur att jag inte syr till andra för tillfället :P

Lång natt..

Igår kväll så ville inte Ylva nånting. Hon hade lite ont i magen och tyckte nog i allmänhet lite synd om sig själv. Efter matningen kl 21 så vägrade hon allt. länge vi henne o vagnen så gnällde hon, samma med babysittern. Efter en timme hos både mig och Robert somnade hon till slut på mig. Hon vaknade vid midnatt och fick mat och det var lika svårt att Fp henne att somna då... klockan var 2 sista gången jag tittade på klockan och då blundade hon äntligen iaf. Hoppas hon somnar utan problem efter den här matningen annars har Robert erbjudit sig att gå upp med henne.

Såhär lyckades hon till slut somna på mig igår.

Collage

Maja (lillpyretsmamma.blogg.se) lyckades övertala mig till att skaffa instagram idag och då fick jag också tips om hur man gör collage.

liten börjar bli stor :)

Muddisar

Hann sy lite mellan måltiderna nu och det blev ett par velourbyxor till Skruttan sen så sydde jag klart ett par byxor som egentligen skulle va en julklapp. Nu är dom troligen för små dock men jag hade redan klippt ut dom så jag får spara dom till ett annat tillfälle :) Älskar den nya symaskinen!

Min underbara man <3

Igår kväll var jag väldigt trött så efter sista matningen så frågade jag Robert om han kunde se till att Ylva somnade. Detta var runt 1 och kl 6.30 kom Robert in i rummet med en gnällig Ylva. Han hade somnat med henne på soffan eftersom hon var så gnällig igår kväll. Efter matningen somnade jag om och några timmar efter kom Robert in på rummet med en jätteros ^^
 
Förutom den underbara morgonen så har jag fått en försenad julklapp nu. Lyckan var enorm när Robert sa att jag skulle få beställa en ny symaskin :D 
Såhär roligt var det att titta på när jag ritade och klippte mönster
Men efter ett tag blev hon trött 
Och så hämtade Robert pärlan på Ica :D
Testade den nu innan middagen och jag är så otroligt nöjd! Äntligen har jag en maskin som går att kontrollera :D 
Provsydde en dregglis bara för att lära mig maskinen. 
Nu ska jag bara träna lite till sen så kanske jag äntligen kan sy lite snyggare saker ^^ Har många saker inplanerade.

8 veckor.

Idag är det 8 veckor sedan Ylva föddes. Vet inte helt vart veckorna har tagit vägen. Vågade mig ut på en liten tygaffär förra veckan (är sällan fler än 1-3 kunder där samtidigt) och då var Ylva med. Tanten som ägde affären sa direkt "den där kan inte vara gammal". Men jo, hon var strax över 7 veckor då och när vi berättade det blev tanten ganska ställd :P Jag själv tycker att hon börjar bli jättestor! Ska till BVC igen på måndagen för att mäta och väga. Nyfiken på hur stor hon har blivit :) Hon har börjat bli mycket mer vaken också. Idag var hon vaken i ca 4 timmar. Klarvaken mellan två måltider. Nu hade hon lite ont i magen också men hon visade inget tecken på att vara trött. Fick några leenden när hon inte hade ont men jag hann självklart inte ta några kort på det. Satt och filmade henne i 5 min när hon var pigg och inte hade ont men självklart log hon innan och efter istället... Någon dag snart ska jag lyckas ;)
 
Även fast jag bara har sovit 4-5 timmar inatt (dålig natt) så har jag hunnit med två maskiner tvätt och två maskiner disk. Har städat lite i köket och vardagsrummet också. Nu börjar det dock kännas att jag inte har sovit! Har ritat av och klippt ut mönster till pyjamas och byxor också :) Letade efter ett bättre bodymönster men jag hittade inte det. Är nästan säker på att jag har någon tidning med bodymönster... Ska hänga lite mer tvätt nu så att jag kan tvätta lite tyger sen. 
 
Några timmar gammal. Lillskruttan <3 

Bada mitt i natten

Sista matningen och Ylva var precis på väg att somna i vaggan efteråt när hon spydde ner allt. Halva hon var dränkt i mjölk... Så nu har hon precis badat och är jättepigg!

Bättre idag.

Igår var en väldigt lång och jobbig dag där jag blev påmind om all ångest jag har förträngt sedan förlossningen. Jag har börjat inse att det faktiskt inte var mitt fel men det kommer alltid finnas ett MEN. Nu vill jag bara få mötet avklarat så att jag kanske kan gå vidare. Tack till er som fick mig att förstå att jag faktiskt gjorde i stort sett allt jag kunde. 
 
Till något helt annat. Jag vill sy någonting men jag vet inte helt vad. Jag vill ha en ny maskin så att jag inte känner att jag "slösar" mina fina tyger ;) Ylva har varit jättesnäll idag och sovit mycket utan gnäll (än så länge) så jag har tid att sy, jag har tygerna och maskinen. Jag har till och med mönstertidningar. Men jag vet inte vad jag vill sy. Jag vill lyckas med kantbanden så att jag inte slösar mina favorittyger. Fick tag på ett stuvpaket billigt som borde komma idag eller imorn, kanske kan använda lite av det till att träna :) 
 
Så vad har jag gjort hittills idag? I stort sett inget vettigt... Jag har tittat på symaskiner som jag inte har råd med och dödat lite drakar med Ylva på bröstet ;) Jag har dock städat lite i mitt föredetta garnskåp så nu har jag lite ordning på alla tyger och tillbehör :)
Fleece, velour och jogging längst ner. Jersey och mudd i mitten. Tillbehör längst upp :)
Lyckades ta ett kort på Ylva när hon kämpade med att hålla sig vaken nyss ;) Älskade skrutt <3
 

BM vabbar...

Nu när dagen jag har väntat på så länge äntligen kom så fick jag självklart ett samtal från MVC om att min BM vabbar och att jag inte får en ny tid förrän tisdag nästa vecka. Kul att sitta här med alla frågor och känna att allting är mitt fel i en hel vecka till.. Jag vill veta om JAG hade kunnat göra någonting annorlunda! Var det mitt fel för att jag lyssnade på läkaren istället för min kropp? Han och min BM visste allt om att mamma hade samma problem som mig med förvärkar. De visste att hon fick bricanyl och att det hjälpte. Hade hon inte fått det hade jag troligen kommit 7-8 veckor för tidigt istället för 3 veckor. De visste detta och att jag sa att förvärkarna hade blivit värre. De såg att min tapp hade minskat såpass mycket. Så varför sa de bara att jag skulle vila? Jag hade aldrig varit gravid innan, inte kunde jag veta att förvärkarna jag hade var såpass starka att jag egentligen skulle åkt in. Det enda man får höra är "ta två alvedon och vila". Varför lyssnade jag inte på min kropp istället? 

Mvc

Idag ska vi äntligen till Mvc. Jag har lite blandade känslor inför besöket men överlag så känns det väldigt skönt att äntligen få ställa alla frågor. Sedan Ylva föddes här jag funderat över om det hade gått att förhindra att hon kom såpass tidigt. När man pratar med andra som har haft liknande situationer så säger de flesta att de har fått åka till sjukhuset för kontroller och de flesta har fått bricanyl för att försöka förhindra det. Jag frågade om detta många gånger de sista 2 veckorna av graviditeten eftersom det inte kändes helt rätt men jag fick aldrig göra någonting sånt. Hade det gått att förhindra om jag hade fått behandling när de såg att tappen var påverkad och jag sa att sammandragningarna hade ökat? De såg ju att tappen var såpass påverkad att de beordrade vila först och sedan sängläge. Varför sa de inte åt mig att åka in då? Om vi skulle bestämma oss för ett syskon, hur stor är risken att det händer igen då? Kommer jag få hjälpen jag behöver nästa gång? Läkaren var ju uppenbarligen medveten om att det var på gång sista gången vi var där eftersom. han sa att vi skulle förbereda oss på att kanske få ett decemberbarn så VARFÖR gjorde han ingenting?? Har de gjort fel eller är det normalt att man inte tas seriöst som förstföderska? Var det jag som gjorde fel för att jag inte åkte in själv och var så naiv att jag bara lyssnade på läkaren? Är allting mitt fel? Har väldigt många frågor...

Snuttis

Idag gjorde jag ett halvdant försök på att sy en snuttis med "pillband" eller vad det nu hette. Blev ett halvdant resultat men det borde helt klart vara tillräckligt med färger och olika material :)

Bildbomben från förra helgen.

Nu har jag fått skivan med alla (322) kort som Tommy tog förra helgen när de var här och hälsade på. Fanns många fina kort men jag valde ut några stycken som jag har tid att dela med mig av nu ;)
 
Sådär underbart fulsöt ^^
Roberts favorit, han tycker hon ser så full i fan ut ;) 
Man kan äta allt!
Som sagt så kan man äta ALLT
Till slut så blev det jobbigt att fotas så mycket..
Familjemedlemmarna som inte har kommit med på bloggen innan ;) Vi är lite disträ så vi ser inte våra julgardiner längre.. Får se om vi får ner dom innan sommaren ;)
Såhär gott sover man efter att ha tagit massvis med kort :)
 

Klyschor

När man blir väckt kl 5 på morgonen känner man ibland "vafan har jag gett mig in på?", men när man får det där leendet så känns det plötsligt värt det :) Alla "det är värt det" klyschor finns faktisk av en anledning ;)

Bildbomb imorn :)

Har inte haft så mycket tid över nu när vi har besök så imorn får det bli en riktig Bildbomb istället :D

kan bjuda på en bild idag ;)

Stolt "Bestefar"

Idag fick Ylva träffa sin morfar för första gången. Det var riktigt mysigt att ligga hos honom ^^

Första leendet :D

Nu ikväll när vi satt och pratade med Ylva så såg vi hur hon kämpade för att få fram ljud och leende och plötsligt såg vi ett litet halvleende. ett litet tag efter så fick vi ett riktigt leende :D Fick inte med det på kort men kanske någon dag snart ^^ Kan bjuda på ett kort jag tog efteråt istället :)

Läkarbesök

Idag hade vi första läkarbesöket på bvc. Allting såg bra ut och skruttan har gått upp 145g sen i måndags :D Så nu väger hon 3195g. Veckorna med pumpning ger resultat! Känns väldigt skönt :D Nu kanske jag kan börja minska lite på pumpningen så att jag kan skippa det 2-3 ggr/dygn. Skulle vara otroligt skönt!
 
Imorn kommer Ylva få träffa sin morfar för första gången :) Hennes moster och kusin skulle också följa med men när jag pratade med min syster idag så har hon blivit sjuk :/ Ylvas morfar planerade in det här besöket långt innan hon föddes och det kommer bli väldigt roligt att träffas. Har inte träffat honom sedan september, eller om det kanske var oktober. Tidsuppfattningen är som vanligt på topp ;) Förövrigt har det hittills varit en bra dag :) Ylva sov 5 timmar inatt och har sovit 2-3 timmar mellan måltiderna nu på dagen. Däremot så tror jag att hon känner på sig varje gång jag blir hungrig för då blir det hysteriskt "jag vill ha mat NU!!" från hennes sida... Har börjat bli väldigt van vid att hetsäta nu :/
 

Avskyr kantband!

Har precis sytt min första body och jag förstår mig inte på kantband och tvillingnål var fan inte roligt det heller.. Öva öva öva så kaaanske det kan bli bra någon gång. Knapparna måste flyttas men jag tror egentligen inte att det går att använda den här...

Räserbajs!

Såhär pigg och nöjd ser man ut när man har fyllt 3 blöjor med bajs på 1 timme... Viktigt att titta på mobilen också även fast man måste skela lite då ;)

Jag har en underbar man!

Igår var som sagt en väldigt jobbig dag. Var så trött att jag till slut somnade när jag ammade. Min underbara man sa åt mig att sova så kunde han ta Ylva. Han satt uppe med henne till kl 2 innan hon till slut lugnade ner sig och somnade. Det är sånt som får mig att älska honom lite extra ;) Han gör ofta så på morgonen också, tar ut henne i vardagsrummet efter matningen så att jag får sova ordentligt några timmar. De timmarna gör så oerhört mycket eftersom jag vaknar av alla små ljud hon för + när hon låter "för lite". När han har henne där ute känner jag mig trygg! Älskar min underbara lilla familj ^^

Omättlig

Har en liten skrutta här hemma som tycker att allting bara är jättehemskt och det enda som duger är att äta. Detta innebär att jag knappt har hunnit äta ens. Och det är inte så att hon verkar överdrivet hungrig, hon tröstäter och somnar. Försöker jag lägga henne någonstans så blir hon hysterisk tills hon får lägga sig vid bröstet igen. Jag känner mig trasig... Hoppas natten blir lite bättre! lyckades ta ett kort på henne den lilla halvtimmen jag fick henne att somna i vagnen.

Låååång dag!

Ylva har en dålig dag idag. Hon ska ligga hos mig heeela tiden! Nu har jag äntligen lyckats få henne att somna i vagnen men det tog tid... Det gick iaf bra hos bvc, dagen efter BF väger hon 3050g och är 52 cm :) Skruttan börjar bli stor :D Skall till läkaren på bvc på torsdagen så får vi se vad hon säger om Ylvas utveckling. Än så länge har hon inte "hamnat efter" iaf :) Allting som är normalt vid vissa veckor kan bli lite fel när det är så många veckor fel från början. Egenltligen skall ju Ylva vara nyfödd nu ;)
 
Kan bjuda på en till bild som Tommy tog ^^

Bvc

Idag skall vi till bvc igen. Hoppas skruttan har kommit över 3kg strecket :) Idag kommer vi också få ett nytt "diagram" där hon har två prickar på samma. Korrigerad ålder och okorrigerad ålder. Nu är hon ju "född".. När vi är där kommer ssk ta bort mina stygn på handleden också. Förutom det så ska jag väl kolla om symaskinen tycker om mig idag. Igår var en dålig dag för att sy så allting gick fel.. 
 
Inatt slog vi sovrekord :D 5 timmars sammanhängande! Eller ja, så sammanhängande som det kan bli ;) Hon sov 5 timmar iaf :)
 
Nattens bilder

BF - Beräknad födsel.

Ylva är idag 6 veckor och 4 dagar gammal. Det var beräknat att hon skulle födas idag. Jag trodde aldrig att jag skulle vara gravid i februari men jag trodde då verkligen inte att hon skulle komma i mitten på december. Jag var övertygad om att hon skulle komma i mitten/slutet på januari. Vissa dagar känns det fortfarande helt overkligt och jag är så himla glad att det ändå har gått såpass bra som det har gjort! Älskade lilla skruttan <3
 
I alla år har jag stört mig på att mammas man tar kort på allt som rör sig, man får alltid en massa kort där man sitter och gapar med en gaffel framför munnen eller ett förvrängt ansikte när man pratar eller äter. Men idag är jag riktigt tacksam att han är en "fotonörd". Han har tagit massor med fina kort på Ylva när de var här och hälsade på i helgen. Fick ett litet smakprov på mail nu :)
 
Tack Tommy! :D

Ensamma igen

Idag åkte mormor m.fl. hem så nu är vi ensama igen. Har haft en trevlig helg men jag har ju knappt fått hålla Ylva mer än vid amningen ;) Mormor och moster slogs nästan om vem som skulle få hålla henne. Får inte lägga ut kort på Ylvas moster men jag kan lägga ut lite andra kort som vi har tagit under helgen :) 
Total avlsappning när man sover hos mormor ^^
Underbara unge som väcker oss för att sedan somna om när vi hämtar minifom och sånt. 
Mormor försökte länge "tvinga" fram ett leende ;) Nära men inte än.
Det var hemskt jobbigt att ha hicka..
 
Tommy tog massvis med kort på Ylva och jag ser verkligen fram emot att få de :) Såg ut som det blev några riktigt fina kort :D

Nästan utvilad ^^

Skruttan var lite missnöjd i går kväll men efter mycket om och men lyckades jag få henne att somna vid 00.30. Förutom alla gånger som jag vaknar till och tittar så hon andas så har vi fått sova 4,5 timmar innan hon väckte oss :D Välbehövligt efter 3 halvdana nätter med max 3 timmar. Är såpass att jag nästan känner mig utvilad.

Igår kom Ylvas yngsta moster, mormor och mormors man på besök. Det var spännande och samtidigt mysigt att få ligga hos mormor och stirra på henne :) Massa fina paket fick hon också :) Ylvas farmor och farfar skulle titta förbi på fika idag också.

Kommer nog ta det väldigt lugnt idag. Robert ska jobba, mammas man skall kanske åka in på båtmässan och jag får se om jag kanske ger mig på att sy lite om Skruttan tillåter det :) Får passa på nu när mamma är här och kan hjälpa mig om jag inte förstår (amningshjärna är inget skämt, känner mig extremt trög och förvirrad allt för ofta). Hur som helst tänker jag försöka sova lite till när hon har ätit klart. allt för tidigt att gå upp nu ;) Skall agera kossa ett litet tag till dock..

Besök

Nöjd mormor på besök

ylvasmamma.blogg.se

Kommer skriva lite för att jag själv ska ha koll på dagarna och för att inte behöva svara på alla frågor flera ggr. Kommer skriva om allt och ingenting men det kommer nog kretsa mest runt Ylva som föddes nästan 7 veckor för tidigt. Jag kommer lägga ut väldigt mycket bilder eftersom vänner och familj bor långt borta och jag inte vill spamma på fb för de som inte vill se ;) De som vill se nya bilder på henne får möjligheten via bloggen istället så behöver jag inte sitta och skicka massmail flera gånger i veckan.

RSS 2.0