Flytt!

Imorn skriver vi på kontraktet för nya lägenheten ^^ Känns skrämmande och stressigt samtidigt som det känns roligt, skönt och lite tråkigt. Det känns skrämmande att börja om igen, det känns tråkigt att lämna de vänner man har här men samtidigt känns det skönt att Robert inte längre behöver pendla 25 mil om dagen. Nu när vi flyttar så kommer vi äntligen ha "normala" dagar! Han kommer vara hemma runt 16.30-17.00 :D Och det känns stressigt eftersom vi flyttar redan om 2 veckor :O Ska sätta mig och skriva en lista på allt som ska göras så att jag inte missar något. Än så länge har jag iaf lyckats säga upp bredbandet. Imorn när vi har skrivit kontraktet måste jag beställa nytt bredband, adressändring och ringa bvc i Borås. Så har vi allting med flytten. Kolla upp billigaste alternativet, få tag på flyttlådor och RENSA så att vi inte släpar med oss onödiga saker. Allt detta ska jag hinna samtidigt som jag har en gnällig dotter som kräver min uppmärksamhet nästan hela dagarna :P Tur hon är söt ;)
 
Igår var Ylva på ganska bra humör iaf. Robert badade henne sen så fick hon för sig att hon bara skulle sova 5 min :P
Det är nu ca. 4 månader sen vi fick åka från sjukhuset. 
De små kläderna var allt för stora för lillskruttan, nu kan hon ha ca 62 i kläder ^^ 
Så söta små <3

Tittat på lägenhet idag ^^

Nu är det så att jag har lovat vissa några bilder men min mobil vill inte lägga in bilderna på varken datorn eller dropbox så jag får ta det via instagram och lägga ut bilderna här :P 

Hallen
Badrummet
Stora sovrummet
Lilla sovrummet
Köket
Vardagsrummet
Inglasade balkongen och utsikten därifrån.
Och en klädkammare som passar utmärkt för att vara mitt syrum ^^
 
Nu måste vi bara kolla upp hur lång uppsägningstid vi har. Står på "mina sidor" på nätet att det är en månad och isf flyttar vi. Skulle det vara mer så får vi räkna lite på det och se om det går. Så vem vet, vi kanske bor i Borås om en månad :O Lite skrämmande med så kort varsel men det innebär 2 timmar mindre pendling för Robert. 

Underbara sol ^^

Idag blev den en långpromenad till i solen. En annan runda idag där halva rundan var en lång brant backe. Bra träning men oj vad jag var slut när vi väl kom upp :P 
Avslutade promenaden med att dricka kaffe i solen. Blev så varmt att jag satt där i bara linnet :D Underbart!
Hade lite morgonmys med djuren också. Ylva låg och sov på mig och Leo la sig bredvid mig. Han låg och strök sig mot hennes fötter och det kittlades självklart. Hon sparkade honom i huvudet och han började tokspinna. UPPMÄRKSAMHET! Spelar ingen roll om det är sparkar eller gos ;)
Leo och Moa slogs om platsen bredvid oss efter ett tag :P 
Mattes små monster <3
 
Är lite smånervös. Robert började ju jobba på ett nytt ställe förra veckan. Det ligger 13 mil bort så vi har pratat om att flytta. Nu idag blev vi erbjudna en lägenhet som blir ledig redan nästa vecka :O Ska åka och kolla på den imorn och det lät som om vi får den om vi vill ha den. Helt nyrenoverad 3:a med inglasad balkong. Får se hur det blir imorn. 

Yaaaay hon gav upp!!

Ylva låg och smågnällde från halv 5 i morse och vid halv 6 gav jag upp och tände lampan.


Nu har hon fått frukost och snart ska jag äta min frukost ^^ Lyckan över att Rpbert hittade nugatti på Ica var inte direkt liten :P


Och idag kan jag äta det med gott samvete. Har redan planerat långpromemad och igår gick jag också en lång promenad i det fina vädret.


Sååååå trött!! Kaffe?

Äntligen ^^

Igår var jag lite osäker men idag såg jag det igen och det var ännu tydligare. Ylva har börjat sträcka sig efter saker medvetet :D Hon låg länge och tittade på nallen i babygymmet sen så försökte hon sakta men säkert sträcka sig efter den sen så låg hon och pillade med den ett tag ^^ Lillfisen börjar bli stor :D
Skrev igår att jag skulle lägga ut kort på det jag hade sytt i tisdags men nu glömde Robert självklart lämna över det... Jag har dock lämnat över några av sakerna redan så då kan jag ju lika gärna lägga ut kort på det. 
Såhär effektiv kan jag vara om någon annan tittar till Ylva under tiden :P Ena mottagaren blev nöjd (sa hon iaf ;) ) och hoppas att den andra blir det också :) 
 
Igår var en låååång dag. Från 12.30-20.30 sov Ylva sammanlagt 50 min. när hon väl somnade vid 20.30 så var det bara en kvart innan hon var vaken och gnällig igen... Efter lite mat och väldigt mycket vaggande med vaggan så somnade hon till slut någon gång runt 23-23.30. Hoppas på en bättre dag idag! Just nu ligger hon och sover efter att ha varit vaken 2 timmar (och gnällig men inte helt vaken en timme innan dess). Jag har fått i mig en kopp kaffe men jag känner att det kommer vara väldigt kämpigt om hon är gnällig hela dagen idag med. Känner mig smått trasig efter igår :/ Men så tittar man in i hennes stora fina ögon och då känns det lite bättre (även fast det kanske bara är en liten stund). 

Stress och irritation!

Skulle på föräldragrupp idag och var helt övertygad om att det var kl 11.30. Tog det lugnt på morgonen och hade precis lyckats få Ylva att somna när jag fick ett sms från en av de andra mammorna om att hon var påväg och att jag skulle säga till om att hon var lite sen. Klockan var då 9.28 och det visade sig att vi skulle vara där 9.30.. Slängde på både Ylva och mig riktiga kläder och småsprang dit. Efteråt gick vi en promenad och när jag kom hem så fungerade inte hissen IGEN! Något förbannad så stod jag där och paniktryckte på knappen när en underbar människa går förbi och erbjuder sig att hjälpa mig att bära upp vagnen. 3:e gången på en vecka nu... Har ringt och felanmält och skulle bli uppringd imorn av hon som har hand om sånt så ska jag fråga va fan de håller på med! Deras så kallade lagningar håller någon dag eller två sen så fastnar hissen igen. Tänk om den hade fastnat när jag stod där inne med Ylva! Det är ju så att man knappt vågar gå ut längre... 
 
Men men, Ylva har börjat bli himla pratglad! Underbara unge <3
Hon låg och pratade massor innan vi gick på föräldragruppen ^^
Hon fick ha sin nya overall igen och hon sov så skönt när vi kom hem att jag inte kunde med att väcka henne (även fast det blev lite varmt). Är riktigt nöjd med den! Var på bibblan med föräldragruppen idag och Ylva sov när vi var där. Så började hon prata om HEN och hur allting är så könsindelat. Fick känslan att "hmm, tur att Ylva sover i vagnen så att de inte ser hennes ROSA overall, mössa, body och strumpor". JAG tycker om rosa. När hon kan välja själv vad hon vill ha på sig så får hon ha vad hon vill men så länge jag får bestämma så kan jag ju passa på att klä henne i det jag vill ^^
Efter jag hade fått i henne lite mat igen så låg hon på soffan och pratade för fullt igen ^^
Lite senare idag kommer jag lägga upp kort på det jag gjorde igår. Paniksydde lite saker som Robert skulle ta med sig idag när han ska repa men de har inte fått det än så bilden får vänta. 

Gårdagen

Igår var det dags för bvcbesök igen :) Lillfisen börjar bli stor :D Dagen började med att Ylva försökte få in hela sin hand i munnen (som har varit hennes mål senaste veckan).


Lite senare så satt hon på min mage (halvlåg i soffan) och pratade med tavlan bakom mig.


Vi gick till bvc och hon har växt massor ^^


Efter bvc gick vi en promenad med en av mammorna från föräldragruppen och drack kaffe på hennes uteplats efteråt. Hämtade Moa när vi gick från bvc och när vi kom hem efter kaffet så fungerade inte hissen... Var väldigt intressant att stå där med hund och vagn och inte kunna ta sig upp. Efter någon kvart var det en granne som tryckte till dörren på någon annan våning så att den till slut kom ner. Men man blir ju rädd för att åka ifall att den skulle gå sönder när vi åker!

Kvällen slutade med lite pappamys. När han kommer hem så är det bara han som duger. Bär han runt på henne så får jah inte ens komma fram och säga hej till henne utan att hon börjar gnälla :P


Bildbevis ;)



STOLT!! :D

Blod, svett och allt för många svordomar senare så sitter jag här och är sååå nöjd! :D


Första gången jag syr nånting med foder, flrsta gången jag syr en luva och andra gången jag syr i velour. Jag lyckades!! :D

4 månader idag <3

Mycket har hänt på 4 månader! 
 
Har kommit på ett sätt för att träna hennes nacke också (hon avskyr att ligga på mage). 
Om hon ligger över mina lår och tittar på Mumfie på datorn samtidigt så går det finfint att ligga och träna nacken längre ^^
Så måste hon ju prata lite med Mumfie också <3

Lång vecka!

Senaste veckan har varit väldigt lång! Robert började på ett nytt jobb i måndags men eftersom det ligger så långt bort så åker han hemifrån 04.30 på morgonen. Det tog några dagar för Ylva att vänja sig vid att det ringde ett larm 3.30 så första natten vaknade hon och ville INTE somna om. Nu har on sovit lite mer för varje natt så inatt sov vi 23.30-6.30 :) Men med omställningen av att han går upp så tidigt så har hon varit ganska övertrött och grinig :/ Idag verkar det äntligen som om hon har vant sig för hon har faktiskt varit ganska så trevlig än så länge :) 
Såhär pigg och glad var hon igår natt kl 5 efter hon hade ätit och jag ville somna om. 6.30 gav jag upp (envis). 
Idag gick vi ner till Ica för att hämta ett paket och hon skulle då INTE sova i vagnen. 
Idag slutar Robert tidigt så då hoppas jag på att äntligen få lite sytid! Ylva sover inte särskilt länge på dagarna längre. Det brukar vara ca. 3 timmar mellan måltiderna och då är hon oftast vaken 1,5-2,5 timmar. Hon gör som sin pappa och tar små powernaps ;)

Mobilen fick fnatt :P

Skulle lägga ut lite fler bilder ;) Sista bilden på förra inlägget var Ylva efter frukosten idag. Hon totaldäckade!


Ute i solen idag ^^

Pappamys innan läggdags <3

Föräldragrupp

Idag har vi varit på föräldragrupp igen och dagens ämne var sjukdomar och olyckor. Hon som höll i det var ganska tråkig men det var bra info iaf :) Efteråt följde jag och Ylva med en av mammorna på promenad sen så gick vi hem till dom och drack kafde på uteplatsen. Jag är seriöst knallröd i ansiktet och på bröstet efter solen!

Tänkte inte ens på att jag glömde halsduken hemma :P Förövrigt har det väl egentligen varit en väldigt lugn dag :) Ylva var lite gnällig tidigare idag dock :/ Nu sover hon redan så jag tänker försöka sova ifall att hon vaknar runt 4-5..


Trollmor <3

Idag har jag hunnit sy lite :) Ylva har knappt sovit sen kl. 1 inatt men 15-20 min lite då och då kommer man långt med om man bara utnyttjar tiden ;) Har äntligen lite trollmor att sy i så det fick bli en till body :) gjorde om mönstret och det blev lite bättre idag :) Några småändringar till så borde det bli riktigt bra :)







behöver sy nya pyjamasar också :P


Ylva har varit lite skruttig både igår och idag :/


Hon badade igår


Och efter badet fick hon faktiskt sova i sin nya body. Kl 5 inatt när jag var allt för trött så var hon så pigg och glad.


Och nu idag så har hon sovit lite på mig också.

Många svordomar senare

Allt som kunde gå fel gick fel men till slut lyckades jag :)


Blev svarta kantband bara för att göra det enkelt

Här var första felet. Kuvertöppningen hamnade på ryggen. Sprättade upp och sydde allting rätt för att sedan inse att hela mönstret var fel. "urringningen" hade hamnat på ryggen och "nacken" var framme i halsen.. Sprätta upp allt IGEN och klippa lite på framstycket.


Äntligen färdig! Långt från perfekt men jag gav inte upp ;)


Dagens projekt.

Idag bestämde jag mig för att försöka klura ut hur man gör en body med kuvertöppning. 
Tog en gammal sliten body och började sprätta.
Resultatet av många svordomar.
Efter mycket om och men lyckades jag göra ett mönster. Fick dock göra väldigt många ändringar eftersom bodyn verkar vara gjord för en kort och tjock bebis...
Kom dock inte längre än att rita mönstret idag. Ylva ville ha lite uppärksamhet :P
Hon fick ligga i stora sängen och prata lite. Katterna har nästan börjat acceptera henne. Hon är fortfarande liiite läskig men nu vågar de komma i närheten iaf ;)
Även Moa var med på ett hörn men det var roligare att titta på hundarna som gick förbi utanför. 
 
Har känt mig rätt så pigg idag! Ylva sov 23-5.30 :D Hoppas på en bra natt inatt med :) 

Gladfis ^^





Sötnöt i bodyklänning ^^

Första bodyklänningen ^^

Bestämde mig för att testa att sy en bodyklänning idag. Hade inget mönster så resultatet blev väl inte jättebra men känner mig ganska nöjd ändå :) Nu vet jag iaf hur jag ska göra nästa gång! Hoppas att den passar :) 

Tyglycka :D

Lyckades byta till mig ett tyg som jag har suktat efter länge. Fick hem det igår och idag hängde det på tork i badrummet. Ylva var i tygextas :D Hon låg och pratade med tyget i 10 min när jag bytte blöja (lät henne ligga där eftersom hon var så himla nöjd). 
 

Första "familjesemestern"

I helgen har vi hälsat på mina systrar och min mamma på östkusten. Vägen upp dit gick ganska bra. Sista timmen var hon väl inte jättenöjd men det gick så länge jag pillade med hennes leksaker. 
Hon somnade innan vi ens hann ut till bilen :P
Fick göra en liten provisorisk lösning för att få bort solen. Allting blev plötsligt väldigt rosa när jag hängde filten där ;)
Stannade för att Ylva ville ha mat och för att byta blöja. Jaaa jag tycker om Rosa ;)
Åkte hem till Ylvas mormor först och efter att ha pratat massor med henne och hennes mostrar så slocknade hon. Självklart med snuttisen framför ansiktet. 
Spenderade hela lördagen hemma hos min syster och systerson <3
Slog in paket för att åka på Ylvas första kalas eftersom hennes moster fyllde 10 år. 
Det var ingen sol på söndagen när vi skulle på  kalas och vi skulle inte åka så långt så då fick hon leka eskimo ett tag ^^
Ylvas 3:e moster hälsade på från Irland och här är man inte blyg. Första gången hon träffade henne och hon låg och pratade för fullt på kvällen!
Måndag morgon låg hon i soffan och myste med sin moster. Underbara unge <3
På vägen hem fick jag äntligen min efterlängtade chokladmilkshake! :D Ville ha en när vi åkte upp men det var slut(!!) på Mcdonalds..

Allt som allt var det en väldigt trevlig resa! Det hände dock en sak som jag inte hade reflekterat över alls innan. När vi åkte upp så åkte vi förbi Borås och när vi kom till avfarten till sjukhuset så kände jag en riktigt obehaglig känsla i hela kroppen. Fy vad äckligt det var! Så uppenbarligen har jag fortfarande mer problem med det än jag egentligen vill erkänna...
 
Nu vaknar Ylva igen så det fick bli en kort sammanfattning :P
Och till alla som undrar varför vi inte hörde av oss för att träffas så är det för att vi hade så fullt upp med att träffa familjen. 

Veckan som har gått

Har inte uppdaterat bloggen på några dagar nu så det får bli en kort summering ;)
Ylva har börjat mer och mer med att hon ska "sitta" i våra knän :) Den här morgonen hade hon sovit 7(!!) timmar i sträck :O Nytt rekord och det var helt underbart!
Snuttisen har blivit ett måste och den måste ligga över ögonen.
Snuttisen igen ;)
Var på bvc och där fick vi klartecken för att åka på en liten semester ^^ Skruttan börjar bli väldigt stor nu :D
Hon har blivit mer intresserad av att titta på saker så mumfie som jag tittade på när jag var liten går för fullt när hon sitter i mitt knä. Oftast bara intromusiken om och om igen men hon är nöjd iaf ;)
Idag gick vi en långpromenad tillsammans och nu känns det verkligen att det är vår :D
Idag har jag massor med sytid :D 
Nu ska vi snart sova, eller ja.. Robert och Ylva ska sova medan jag packar. Jag kan sova i bilen imorn ;)

ylvasmamma.blogg.se

Kommer skriva lite för att jag själv ska ha koll på dagarna och för att inte behöva svara på alla frågor flera ggr. Kommer skriva om allt och ingenting men det kommer nog kretsa mest runt Ylva som föddes nästan 7 veckor för tidigt. Jag kommer lägga ut väldigt mycket bilder eftersom vänner och familj bor långt borta och jag inte vill spamma på fb för de som inte vill se ;) De som vill se nya bilder på henne får möjligheten via bloggen istället så behöver jag inte sitta och skicka massmail flera gånger i veckan.

RSS 2.0