Känner mig pepp ^^

Den här veckan har varit långt ifrån lätt men jag känner mig oerhört pepp ändå. Förra lördagen började jag med LCHF, missade vägning och mätning på lördagen så det blev söndagen och nu vägde och mätte jag igen idag. 

Vikt -3,9kg
Mitt på byst -0,5cm
Under byst 0cm
Midja -2cm
Mage -1,5cm
Höfter -2,5cm
Rumpa -3cm
 
På 1 vecka!! Yay ^^

Förövrigt så har vi haft en vecka som har varit full av sömnvägran, matvägran, studsa och hoppa, gnäll och lite då och då några leenden ;) Hinner inte skriva så mycket nu eftersom Robert gör frukost (äggröra och bacon) men kan slänga ut lite bilder iaf. 
Hon spenderar sina dagar med att pilla med fötterna, råkar vi lägga nånting på fötterna så flyttar hon upp det med fötterna till händerna så att hon kan stoppa det i munnen (alltså är täcken m.m. värdelöst för tillfället).
Lyckan när jag äntligen fick i henne nånting annat än välling för första gången på en vecka! Efter det har jag lyckats lura i henne ca en halv portion gröt om dagen iaf. 
Var ute och åt middag med Roberts chef/väninna :) Lyckades hitta ett någorlunda lchfvänligt alternativ på woken. 
Såhär ligger Ylva och pratar på morgonen innan vi går upp. Hon har ju uppenbarligen inte fått mitt morgonhumör :P
Gåstolen blir bara mer och mer intressant ^^
Här fick hon bada sent på kvällen efter hon hade spytt ner hela sig och allting runt henne...
Morgonmys igår, pilla med pappas skägg!
Sovstilen igår kväll, ena foten rakt upp och andra höll hon fast med handen :P

Trasig...

Känner mig som rubriken säger.. Ylva har haft två dagar nu som hon vägrar sova och vägrar äta. Om jag räknar på timmarna hon brukar sova och hur mycket hon brukar äta så kan jag nog säga att hon ligger på ungefär hälften på båda. Det innebär att hon blir övertrött och hungrig vilket i sin tur leder till att hon blir grinig och gnällig. Jag vill att tanden ska komma upp NU!!! Det hade äntligen vänt och blivit bra och nu kommer det här :/ Hon har vissa bra stunder på dagen också men så får hon feber till och från och då är det ju ännu mer förståeligt att hon blir gnällig. Men jag känner mig trasig. Jag är van vid att hon somnar runt 19-20 så att vi får lite ensamtid innan vi lägger oss men igår somnade hon 23.30(!!!) och idag somnade hon 21.30. Och hon blir så arg! I dag började hon redan vid 19 med att gnugga sig i ögonen och var jättetrött. Men när vi la henne så gick det inte. Vad vi än försökte så gick det inte. Igår försökte vi till och med att gå ut med henne i vagnen runt halv elva på kvällen men icke. Då låg hon där och pratade för sig själv.. Jag hoppas det vänder för nu är jag mer död än levande...
 
Kan ta lite bilder sen senaste inlägget också. 
Såhär kul kan det vara att byta blöja om hon är på bra humör :P
Har hittills blivit av med det mesta av överflödsvätskan i kroppen så sen i lördags har jag gått ner 2,5kg. Gjorde fröknäcke i helgen och det är ju farligt gott med philadelphia, chilisalami, brie och paprika ^^
Ylva visar mer och mer intresse för att faktiskt förflytta sig i gåstolen. Ibland går det framåt men större delen av tiden backar hon och fastnar överallt :P
Hon har upptäckt sina fötter också. De är väldigt intressanta och hon spenderar väldigt mycet tid med att prata med dom ^^
Jag har hunnit sy lite :)
Ylva började vakna när jag skulle fota det sista så den är inte så sne som den ser ut att vara på bilden. 
Den här är inte heller så sne, bara lite bråttom när jag la ut den :P
Ylva har börjat dra sig upp när hon ligger ner och hon håller i mina händer. Här hade hon precis dragit sig upp från liggande till sittande för att sedan dra sig upp till stående :D Efter det la jag henne på min mage så att hon fick träna ryggen/nacken lite. 
Såhär pigg och glad var hon efter våran nästan sömnlösa natt.. Jag var INTE så pigg kan jag säga..
Lite suddig bild men allting blev som vanligt lite bättre när pappa kom hem efter jobbet. 
Nu sover hon äntligen och jag ska lägga mig alldeles strax jag med. Varför har jag inte tänkt på att ha musik i hörlurarna när jag lägger henne? Det var ju helt underbart! Tog nästan 2 timmar att få henne att somna ikväll så det var sååå skönt att koppla av med lite musik mellan gångerna som hon tappade nappen och blev arg. 

6 månader!!

Det känns nästan lite overkligt att det redan har gått 6 månader sen vi låg där på sjukhuset! 2215g och 46cm har blivit 6355g och 67cm kärlek <3 Våran älskade lilla skrutta ^^
 
De senaste dagarna har varit rätt så långa och Ylva har mått lite sisådär. Tanden plågar henne väldigt mycket så hon sover oroligt och är lite smågnällig på dagarna. Självklart har hon stunder där hon är sig själv och är glad och sprattlig men större delen av dagarna har varit kämpiga. Skulle iväg igår och fira midsommar men Ylva hade så väldigt ont i magen så det kändes bättre att vara hemma och ha nära till sjukhuset om det skulle bli sämre. Kändes inte roligt alls att se att hon fick lite som kramp i magen och tog i med hela kroppen men det fanns inte mer som kunde komma ut :/ Idag mår hon bättre men hon har varit trött och sovit väldigt mycket.
 
Förövrigt så ammade jag sista gången i tisdags så nu idag började jag äntligen med LCHF igen :D Idag var också första gången sen hon föddes som jag har fått sova utan att behöva gå upp alls på morgonen ^^ Idag har jag börjat förbereda så att jag ska hinna äta varje dag. Har gjort 9 matlådor med lax och 5-6 matlådor med fläskfilégryta. Allt med så lite kolhydrater som möjligt! Känns så himla skönt att äntligen ha kommit igång och jag känner mig oerhört peppad! Jag vill kunna gå långa promenader och kunna sätta mig på golvet med Ylva utan att behöva oroa mig för att mitt knä inte ska orka att jag ska ställa mig upp igen. 
 
Ylva har fått ett nytt favoritintresse. Titta på när pappa dödar zombies.. Att jag pratar med henne spelar ingen roll. Hon tittar bara på allt som rör sig på tvn. 
Hon har börjat skratta rätt så ofta nu ^^
Och nya favoritplatsen är sackosäcken ;)
6 månader firade vi med att hon fick smaka sin första majskrok :) Det var lite sådär men den var rolig att pilla med iaf :P
Hon fick välja en leksak själv (höll flera olika framför henne) på leksaksaffären efter läkarebesöket, hon valde självklart den simplaste leksaken som fanns :P
Vi hade minipicknick utanför lägenheten med två andra mammor och deras flickor ^^
Ylva tittar på zombies igen medan hon åt en majskrok.
Vi har äntligen börjat få lite minitomater på våra enorma tomatplantor :D
Och sista bilden för kvällen var att Ylva låg på Robert och fick sin kvällsmat. Robert springer fortfarande in till henne lite då och då. Hon har inte somnat än och hon har varit vaken sen 14.45. Klockan är i skrivande stund 21.21. Får se om hon somnar någon gång. 

Läkarbesök m.m.

Idag var vi på bvc på 6-månaders kontroll. Allting såg bra ut och min oro över att hon har varit lite "efter" med motoriken behövde vi inte oroa oss över. Jag vet att vi inte alltid ska se henne som 6 månader eftersom hon egentligen bara skulle vara 4 månader men ibland är det svårt när alla ska hålla på och jämföra hela tiden! Hon växer iaf som hon ska nu så det känns himla skönt :D Hon håller troligen på att få sin första tand också ^^ Har börjat gå hos psykologen på bvc nu och det känns lite både och. Det är välbehövligt men det drar också upp väldigt mycket som jag har försökt förtränga det senaste halvåret. Det känns i allmänhet som om det senaste halvåret har kommit ikapp mig. Men men, det går väl över det med. 
 
Senaste dagarna i bilder:
 
Robert har odlat kryddor ^^
Vi har 2 enorma tomatplantor som han vattnar varje dag med min rosa pellefant ^^
Långa smala skruttan <3
Prata, pruttljud, skratta och smacka på en och samma gång ^^
Har hunnit sy lite också ^^
Gladfis i sin nya body :D
Kanske är lite partisk men hon är underbart söt ^^
Hann sy lite till.
Ylva grötvägrar för tillfället (troligen pga tand) så det är bara välling som gäller. 
Nu kan hon äntligen ha bodyn hon fick av sin moster ^^
Hann sy ännu mer (lite tomt i hennes garderob så har paniksytt).
Byxorna hon har på sig på bilden är något av det första jag sydde till henne. 
Älskar krokodilerna ^^
Det är inte lätt att få sin första tand...
Och med lite ont i magen så är det mysigt att ligga på pappa och "cykla" med benen samtidigt som hon tittar på babblarna på datorn. 
Fötter är inte mysigt alls i vanliga fall men hur söta är inte de här små söta fossingarna?
Och till slut, 67cm och 6355g!! Lillfis börjar bli stor ^^

Äntligen!

Efter nästan 8 månader har vi äntligen börjat få ordning på vardagen. Börjar nästan känna mig som en människa igen :) Ylva är snart 6 månader så 2 av de 8 månaderna var slutet på graviditeten. Eller egentligen så mådde jag väl skit från vecka 7-8 någon gång men de sista två månaderna fick jag knappt röra mig. Det har helt enkelt varit några riktigt jobbiga månader och det är så skönt att det äntligen har vänt! Robert har fått ett jobb som inte kräver att han är iväg 12 timmar om dagen, Ylva är så mycket piggare och gladare sen vi började med riktig mat och efter mycket hjälp från min älskade syster blev vi äntligen klara med lägenheten förra helgen! Nu är det bara lite småpill kvar som att sätta upp vägglampa i Ylvas sovrum och sånt men det är inget som man känner sig stressad över. För första gången på flera månader kan vi förhoppningsvis ha en lugn helg där vi inte känner någon stress över någonting. Att flytta när man har en 5 månaders har inte varit lätt, jag har knappt hunnit göra nånting på dagarna eftersom hon ska underhållas konstant när hon är vaken och de få stunderna jag har fått så har jag (för att orka med psykiskt) tagit det lugnt. Det har vairt riktigt jobbigt för både mig och Robert så det är så himla skönt att vi äntligen har tagit oss igenom det! 
 
Och till er som tycker att vi har varit lata, oscoiala eller helt enkelt inte gjort så som alla andra vill. Har ni ingen förståelse för att vi inte prioriterar alla andra när ni har läst den här listan så kanske ni inte är värda att ha i våra liv:
  • Många oroliga månader för att min graviditet var allt annat än normalt.
  • Våran dotter föddes nästan 2 månader för tidigt.
  • Hon hade kolik och vi fick sova i skift.
  • Hon hade näringsbist så att hon var konstant hungrig och gnällig.
  • Robert jobbade 10-12 timmar om dagen.
  • Jag opererade min handled mitt i allting.
  • Väldigt plötslig flytt där vi inte hann packa ordentligt så allting har varit huller om buller.
Det har helt enkelt varit skitjobbigt! Vi har knappt orkat ta hand om oss själva, bråkat mer än vi nånsin har gjort innan och knappt orkat med vardagen. Så HUR och VARFÖR skulle vi prioritera att gå ut och "ta en öl", åka och hälsa på hos folk m.m.? Det är absolut inget personligt mot någon, vi har inte orkat alls! Vi har knappt orkat laga mat så att vi har kunnat äta! Vissa dagar har vi ätit nudlar för att vi helt enkelt inte har orkat tillaga annat. Så kommer kommentaren "men du hinner och orkar sy", JA det har jag gjort. Det har varit mitt sätt att koppla av lite då och då. Att helt enkelt släppa allt av ansvar och bara göra nånting JAG ville. Samma som att Robert när han har orkat (vilket är väldigt sällan) och velat har fått sätta sig och spela på datorn bara för att koppla bort oron, skriken och stressen. Att sy och spela har varit våra sätt att koppla bort allting jobbigt. Det är saker vi tycker om att göra men som vi inte behöver tänka överdrivet mycket på. Det går lite som rutin och man kan göra det när man bara vill glömma allting ett litet tag. 
 
Trots alla bråk eller kanske pga. av alla bråk älskar jag Robert mer än någonsin nu. Han stod ut med att jobba 10-12 timmar om dagen och sedan komma hem och laga mat, städa m.m. när jag inte fick/kunde, han har stått ut med att jag har varit helt slutkörd och ställt upp på att bara sova 3-5 timmar per natt när han jobbade som mest bara för att jag skulle få sova lite också, han har stått ut med mitt ganska så skadade psyke de första månaderna efter Ylva föddes, ja han har helt enkelt bara varit underbar och prioriterat oss före sig själv och alla andra. Jag är så oerhört tacksam att jag har en så underbar man som Robert, finns nog inte många som skulle ställa upp på allt han har fått stå ut med senaste året. Vi har tagit oss igenom nästan ett år av oroligheter, sömnlöshet, matbrist m.m. och nu känns det så himla mycket bättre. Nu ser vi ljuset i tunneln och det känns som att vi äntligen kan orka med att vara sociala igen! Tänk att Ylva blir hela 6 månader nästa vecka :O Det har varit ett tufft år men det har varit värt det <3
Trodde inte att det var möjligt att älska någon så mycket som jag älskar dessa 2 <3

Bildbomb

Har inte gjort överdrivet mycket sen i lördags. Var på studentmiddag igår och har påbörjat lillfis sommargarderob.

Hon har provat sin spjälsäng ^^


Provade den igen och hon ser lite fjuttig ut i den ;)


Andra försöket somnade hon faktiskt <3


Planerade Ylvas sommargarderob.

2 klänningar, 2 bodys och 5 lekdressar.

Efter att ha skurit ut allting så hälsade vi på hos grannen och Ylva fick prova hennes babysitter ^^

Så underbart mycket hår!


Har hunnit sy en av klänningarna. Måste sy om den dock eftersom halsen blev för liten..


Idag fick hon prova kalops som jag lurade i henne med hjälp av lite mango.

Så fick hon lite välling och somnade även fast hon höll i flaskan.

Var ute i lekparken med grannen idag. Det skulle bara skilja 2 dagar om de hade följt BF

Så fick hon prova på lite rån nu på kvällen ^^

Borås djurpark

Idag var vi iväg på djurparken ^^ Nu orkar jag tyvärr inte skriva mkt mer :P












































Fortsättning på onsdagen.

När jag till slut kom hem från stan så gjorde vi iordning för att min syster och systerson skulle gälsa på över helgen. Torsdagen kom Roberts föräldrar och två av hans bröder också. En av farbröderna försökte mata henne, det gick för långsamt! Andra fick henne att skratta (lyckliga för att hon äntligen har börjat skratta lite då och då ^^) Hennes moster hade med en jättefin soffa från sin lilla moster också ^^ Leo provade den direkt och låg där resten av kvällen :P Igår gick vi ner till stadsparken och fikade i solen ^^ Ylva var finfin i klänning ^^ Och hon ska stå större delen av tiden. Lyckades med ett riktigt "Kodak moment" Och Ylva somnade jättelätt på kvällen och sov till 7.20 idag! :O

Några dagar emellan allt besök

Alice åkte hem söndag förmiddag eftersom hon skulle jobba. Måndagen skulle jag och ylva på babycafé men vi försov oss...

Planerade med en av mammorna att vi skulle träffas efteråt och ta en promrnad istället :) Under tiden som vi väntade så försökte Ylva äta upp sin telefon ;)

Efter det fick hon lite gröt och fick kladda alldeles själv ;)

Resultatet blev ett bad ;)


Under promenaden stannade vi också och tog en fika (loka) ^^

Promenaden blev helt okej, större delen av vägen var backar så det kändes efteråt ;)




Och senare på dagen fick Ylva kladda med gröten igen ;)

Då fick pappa bada henne :P


Efter att ha varit tvungen att bada henne 2 ggr på en dag så bestämde jag mig för att sy lite fler haklappar.

Lärde mig av några småmissar men jag är ganska nöjd ändå :) Klippte därför ut 29 stk till och jag har hittills bara sytt ihop 2 stk..

Tisdagen mådde jag inte alls bra. Robert var tvungen att åka hem från jobbet för att jag tuppade av :/ Var trokigen bara ren utmattning flr efter jag fick sova några timmar så mådde jag mycket bättre. Onsdagen hände det massor. Först hade jag "babypicknick" i stadsparken med några andra mammor ^^

Efter det gick jag till psykologen för första gången. Den här verkar koppla att jag inte är deorimerad iaf ;) Ska tillbaka nästa vecka :)

Flera små updates på en gång ;)

Har inte haft tid eller ork att skriva sneaste veckan och nu vill inte datorn ladda upp bilder.. Får bli flera kirta updates eftersom de inte sparas när man skriver på mobilen.

Alice var som sagt här förra helgen. Var himla kul att träffas efter så lång tid!


Ylva fick en gåstol när hon var här (fyndade en för 60kr) ^^


Vi hade lite morgonmys på lördagen innan vi skulle på 40-års fest.


Jag tog min första öl på över ett år!

Alice vann golftävlingen :D


Ylva väckte Alice och vem kan inte låta bli att le till något sånt ^^

Alice försökte rädda våran babysitter.

Och Ylva var helt slut efter helgen ^^

ylvasmamma.blogg.se

Kommer skriva lite för att jag själv ska ha koll på dagarna och för att inte behöva svara på alla frågor flera ggr. Kommer skriva om allt och ingenting men det kommer nog kretsa mest runt Ylva som föddes nästan 7 veckor för tidigt. Jag kommer lägga ut väldigt mycket bilder eftersom vänner och familj bor långt borta och jag inte vill spamma på fb för de som inte vill se ;) De som vill se nya bilder på henne får möjligheten via bloggen istället så behöver jag inte sitta och skicka massmail flera gånger i veckan.

RSS 2.0