Lycklig, nervös, småstressad men allmänt peppad ^^

De senaste dagarna har jag tagit flera större beslut ^^ 
Jag har bestämt att jag tänker kämpa för att kunna ha Ylva hemma till hösten. Jag känner att det är fel att ha henne på dagis nu till våren eftersom hon är mer på en 9-10 månaders nivå nu när hon snart blir ett år. Jag ser framsteg dagligen och det är en underbar känsla men jag känner att med den tuffa starten vi har haft så får det vänta. Därför sökte jag några kurser på högskolan! Jag har äntligen fått mitt slutbetyg och under komvuxtiden innan Ylva föddes så har jag höjt mitt snitt från 11 nånting till 16.64 ^^ Väldigt nöjd med det snittet och jag faktiskt har 8 MVG och 9 VG :) Det hade jag aldrig trott för några år sen! Nu får vi se om jag kommer in på någon av kurserna eftersom jag sökte med "sen ansökan". Kommer bara läsa på halvtid och har bara valt kurser som jag tycker verkar väldigt intressanta så att jag ska ha orken och diciplinen att sätta mig med det när Ylva sover eller när Robert är hemma. Kommer också kunna fortsätta med mitt företag under tiden :)
 
Och idag så fick jag ett erbjudande som har gjort mig jätteglad, nervös, småstressad m.m. Jag har blivit erbjuden att prova att sälja mina kläder i en affär i Norge :O Känns jättespännande samtidigt som jag blir lite stressad över att hinna med. Har inget krav på mig med att bli klar innan jul men vem som helst förstår ju att ALLT säljer mycket bättre innan jul :P Så idag har jag gjort en lista på allt jag ska sy och skicka så får vi se hur det går :) Var väldigt roligt att ha en tävling också så det ska jag nog ha igen i framtiden :) 
 
I allmänhet så känns det som att närmsta halvåret kan bli himla spännande på flera punkter :) Känner mig väldigt peppad just nu och bara av det får man ju betydligt mer ork! Nu hoppas jag bara på att Ylva kan börja sova lite igen så att man kanske kan vara pigg hela tiden :P
 
Har väl egentligen inte gjort jättemycket de senaste dagarna men lite bilder har det blivit iaf :)
Såhär satt Ylva och pratade med sina nallar typ kl 4 på morgonen. Vadå sova?
På dagen var vi uppe hos grannen och där får man tugga på fjärrkontrollen ^^
På kvällen körde jag och grannen på en filmkväll igen :)
Dagen efter upptäckte Ylva hur man klättrar upp i soffan ^^ Har haft några jobbiga dagar nu som hon har haft himla ont i magen :/ Hoppas det går över snart!
Isak hjälpte mig med Ylva så att jag fick hetsäta lite :P Avlappnade framför tvn?
Och idag blev jag lite extra pepp så då stressydde jag en ny förbättrad pyjamasmodell till Ylva ^^
Hon fick prova den och den är underbart mjuk och mysig i 100% merinoull!
Men nu ska jag städa lite innan Robert kommer hem. Ylva var så trött av att ha haft ont i magen hela dagen så hon somnade precis i vagnen ute på balkongen. Egentligen borde hon inte sova såhär sent men känner att det skulle bli för många timmar med trött bebis också..

Fullt upp!

Har haft fullt upp de senaste dagarna. Har hänt MASSOR med Ylvas grovmotorik senaste veckan, vi har åkt 66mil på en dag och jag har hunnit sy lite ^^ Trött nu så får bli lite bilder bara :P
Var på affären förra veckan och då fick Ylva inviga sin vinteroverall. Blev lite varmt så fick öppna upp och ta av mössan när vi var där inne. Hon tycker det är sååå roligt att åka kundvagn!
I torsdags hände det en massa nytt! Hon insåg hur man når saker uppepå bordet i vardagsrummet ;)
Och hon ställde sig upp efter något annat än mina ben för första gången! Hon har gjort det länge i sängen och soffan men på golvet har det varit himla läskigt. Ångesten som spred sig i hela kroppen när hon ställde sig upp var olidlig. Kämpade dock emot och lät henne stå kvar och lät henne försöka ta sig ner själv också. Var lite läskigt när hon till slut ramlade ner men hon ramlade såpass bra att hon inte fick ont iaf. Bara lite smårädd :P
Hon var inne hos Isak ett tag när jag lagade mat och när jag kom in så satt hon i hans knä för första gången! :O
Ylva fick inviga sin stol i fredags när vi åkte till östkusten över dagen. Hon verkade väldigt nöjd med den och sov större delen av vägen :) Självklart försov vi oss massor! Skulle åka kl 7 och vi vaknade 6.58. Men vi hann till mötet ändå :)
Mötet gick hur bra som helst och det bestämdes att Isak flyttar hem igen till jul :) Ylva var hos sin mormor när vi var på mötet. Här försöker hon mata sin moster med russin ;)
Resan hem blev lång i dimman men vi kom hem igen runt midnatt. 
Kampen mot sömnen fortsatte hemma. En hel vecka som hon var vaken minst 2-3 timmar per natt!
Lördag morgon spenderades till att klättra på pappa. Och rycka honom i näsan så klart. 
Han kunde självklart inte låta bli att ge henne en av födelsedagspresenterna så här bygger han ihop hennes nya leksakslåda. Oerhört spännande!
Såhär gör Ylva väldigt ofta när hon är på golvet. Här står hon och tittar på tv :P 
I morse tog jag kort på henne och hade glömt bort att jag hade på blixt ;)
Titta vilka lockar hon börjar få!! Underbara unge ^^ Tittar på tv ;)
Fick sytt lite idag också :) 
Lite till ;)
En singoalla i storlek 62
Och en klänning i storlek 92 :) Älskar tyget!
Så har jag också en liten tävling för de som har instagram eller facebook. 
 

Manlig förkylning, sytid, bebismys ^^

Igår blev Robert väldigt dålig och hade frossa och ont i hela kroppen. Han låg i stort sett avdäckad på sovrummet större delen av dagen :/ Trots detta så fick jag ganska mycket gjort. Jag mådde lite bättre igår och idag skulle jag nog nästan kunna klassa mig som frisk :) Ylva är fortfarande lite snorig men hon börjar bli bättre hon med :)
Igår kväll hade Ylva ont i magen och då blev det lite extra mycket pappamys. Eller ja, större delen av tiden låg hon hos honom men ibland dög jag också ;) 
Här ligger hon och myser hos Robert under en filt. 
Lite senare på kvällen så släppte det lite och då blev hon ganska pigg och glad :) Förutom att det blir ganska sena kvällar (hon slocknade precis) så har det gått ganska bra genom den här förkylningen. Dygnsrytmen är lite sådär eftersom hon har sovit mer på dagen men det börjar gå åt rätt håll :)
Hann sy lite igår men inga större saker eftersom jag fick hjälpa Robert med Ylva när hon var vaken. Blev en fleecefodrad mössa till en kund :) Blå fleece på insidan.
Och en matchande till samma kund med grön fleece på insidan :)
Så blev det fleecefodrade döskallemössor. En baggy och en vanlig :)
Påbörjade också en beställning men behövde mer vitt lurv för att bli helt färdig (köpte det idag).
Så blev det en klänning och leggings i det underbara trollmorstyget också :) Nu blir det nog inget mer gjort förrän i helgen eftersom jag måste packa m.m. imorn. 

Livebilder, presenter m.m.

Både jag och Robert har varit sjuka nu sen söndag kväll. Jag mår lite bättre idag och Robert ligger och sover just nu. Ylva har varit feberfri några dagar men hon är fortfarande väldigt snuvig och har en hemsk hosta :/ Sömnrytmen är helt rubbad och vi sover lite i skift men det känns som det börjar gå åt rätt håll nu iaf. Det måste det göra! Ska till östkusten över dagen på fredagen på möte så då måste vi vara friska.. 
 
Men men, har tagit lite livebilder på klänningarna jag sydde i söndags. Hon var som vanligt inte jättevillig att vara still men tror att jag är ganska nöjd med resultatet :) Nu är de visserligen lite stora eftersom jag sydde de i storlek 80 och hon fortfarande har 74 men hon växer väl in i båda till slut ;) Kan också tillägga att vi har en riktig smalfis så på "normalstora" bebisar kommer den röda inte sitta lika löst upptil. 
Här har hon en röd body under :) Helt okej resultat för att ha sytt både rynk och ballong för första gången ;) 
Så har vi singoallaklänningen också :) Orkade inte ta av henne bodyn så tyvärr får ni stå ut med en röd body under den fina rosa klänningen ;) 
Igår klickade jag hem nästa bilstol och några presenter som vi ska dela upp i födelsedag/julklapp. Var nästan halva priset på stolen så då kunde vi inte låta bli. Förhoppningsvis så sitter hon bra i den annars får vi väl byta. Och jaaa jag tycker om rosa ^^ Får passa på så länge hon inte bestämmer själv :P När hon börjar bestämma själv så får hon självklart ha precis vilka färger och leksaker hon vill så jag får pass på ;) Har rosa himmelsäng till hennes spjälsäng som hon ska få också ^^
Fick hem lite väggvinyl igår för att prova på och då var jag ju tvungen att göra ett toalettmonster ^^ LOVE IT!
Så fick köksväggen lite dekor också ^^
 
Men nu är Ylva vaken igen så får leka lite med henne :)

Feber?

Ylva vaknade feberfri idag och har varit lite småvarm och hängig då och då under dagen men betydligt bättre än igår. Nu funderar jag dock på om jag håller på att bli sjuk :/ Tokförkyld och fryser. Har inte tid! Trots detta så har jag försökt sy lite ändå. Efter att ha varit tuvungen att sy om en mössa 3 gånger så gav jag upp beställningarna och gav mig på några mönster som jag har tänkt provsy et tag nu (då gör det inget om det blir några skönhetsfel). 
 
Det blev ett par haremsbyxor i storlek 80 med vikt benmudd. De ser större ut än de är eftersom jag gör midjemudden lite mindre till min smalfis ;)
Och efter önskemål så gav jag mig på puffärm också. Blev efter lite om och men en singoallamodell så hoppas den passar också :)
Så har jag fått önskemål om både rynkat framstycke och ballongmodell så då körde jag båda i en klänning. Delade både fram och bakstycket och rynkade sen så gjode jag modellen extra bred så att jag kunde sy in resår längst ner för att få ballongeffekten. Himla nyfiken på hur den ser ut på men Ylva sover..
Idag är det också världsprematurdagen. Snart är det ett år sen Ylva föddes. För ett år sen vid den här tiden så hade jag redan fått beskedet att jag inte fick jobba mer och att jag inte fick anstränga mig i onödan. Jag fick fortfarande "gå ett varv runt huset" med Moa men inte mycket mer än det.
 
Nu ska jag bädda ner mig under en filt och hoppas på att febern bara luras. Har inte tid att vara sjuk nu! 

Feber :(

Lillskruttan vaknade i går morse (runt 4) med 39,8 graders feber :( Hon var hängig hela dagen och halvsov på mig större delen av tiden. Vi har sovit i skift i natt och det verkar som om vi får göra det inatt också. Hon får panik så fort vi lägger henne i både hennes och våran säng. Bara vagnen eller på oss som duger. 
Efter en lång kamp på förmiddagen så somnade hon till slut på mig. Hon vaknade till med 10-15min mellanrum och gnällde sen så somnade hon om lika snabbt igen. 
När Robert kom hem från jobbet så somnade hon lika snabbt på honom. 
Idag vaknade hon piggare men hon har fortfarande feber. Idag har hon dock legat runt 38,5 så hon har varit mer aktiv och smakat lite på mat, lekt lite och sånt. Men nu mot kvällen så har hon blivit sämre igen så jag funderar på om jag ska lägga mig lite eftersom jag troligen får sitta uppe med henne i natt igen. 
 
Hade planerat att jag skulle sy massor i helgen men när man inte får sova och har en väldigt mammig tjej så blir det inte mycket gjort. Har gjort iordning några beställda tryck iaf. 
 
 
 
Nej god natt! 

Krypa tillbaka till livmodern??

Ylva vaknade förkyld idag och hon har suttit fastklistrad på mig hela dagen. Hon är såååå mammig!! Det är på den nivån att om det hade varit fysiskt möjligt så hade hon krypit tillbaka in till livmodern och lagt sig där i några dagar. Känner mig helt slut! Om hon bara somnar snart så tror jag att jag ska lägga mig också så att jag kanske hinner sova lite innan hon vaknar igen... 
 
Tillväxtfas+tand+förkylning+ont i magen = Vidrigt trött och otrevlig mamma... Känns som jag borde undvika människor tills det här är över för säger någon fel sak så får jag en bild i huvudet av att jag skadar dom..
 
Till nånting positivt! Idag var första gången som vi också undrade om det var ett medvetet "mamma" eller om det bara var hennes vanliga mamamamama gnäll. Jag tror mer på att hon bara var arg men Robert lät ganska övertygad om att hon faktiskt ropade på mig :P
Hon har också börjat visa intresse för att försöka ställa sig upp efter saker här hemma. Idag försökte hon komma upp i sin rosa soffa och hon har försökt klättra upp på mitt ben så fort jag har varit mer än en halvmeter ifrån henne. Hon blir riktigt arg när hon håller på men det blir bättre och bättre för varje försök :)
Här försökte hon ställa sig upp på mig när jag satt på golvet. Hon var arg och frustrerad och gnällde/grät argt och Moa visste inte vart hon skulle ta vägen. Vad gör man när bebisen är ledsen? Man pussas och hoppas på att det blir bättre ;) Och det blev det tills hon nästan välte henne :P
 
Men nu lät det som om sista läggningsförsöket kanske funkade, vågar man hoppas? Får jag lägga mig?

Trasig..

Längsta natten på länge! Kände mig så trött igår så jag la mig runt 22. Redan då började allt. Hon gnällde och ställde sig upp men det räckte att lägga henne igen och ge henne nappen. 00.05 vaknade hon igen. Välling och blöjbyte. Det tog 1,5 timme innan hon somnade om... Hon sov 30 min innan hon var uppe igen. Ont i magen så det blev ett till blöjbyte så somnade hon om någorlunda lätt efter det. Så vaknade hon IGEN kl 5 och då var det blöjbyte och välling och det tog 45min innan hon somnade om igen. Så gnällde hon till vid 7 och då kände jag att jag inte orkade alls men som tur är somnade hon om. Jag gick och väckte Isak och sa att han fick äta frukost själv så satte jag ett larm 7.45 för att se till så att han gick till bussen. När han gick vaknade hon. HOPPAS på att dagen blir bättre för jag har världens huvudvärk, halsbränna och mår illa för att jag inte har fått sova.. Låååååång natt!!
Frukostdags och klart man måste vinka till telefonen! Idag blev det smörgås med messmör i hopp om att det ska sätta igång magen lite. 

Försöker bättra mig ;)

Ska försöka uppdatera bloggen lite oftare! Har faktiskt gjort ganska mycket de senaste dagarna :) Inget direkt vettigt men jag har haft några riktiga "mammaledig" dagar ^^
Känns som att dagarna går ut på att leka och träna och nu händer det saker hela tiden. 
Nu kan jag t.ex. gå ut i köket så ålar hon efter mig. Hon kommer ålandes när jag ropar på henne och det går snabbare än man tror!
I måndags njöt vi av det fina vädret och var ute på promenad med grannen i 1 timme och 20 min. Hade nog varit ute lit längre men Moa har inte helt hängt med på att det blir kallt i år så hon har tappat all sin päls så som hon brukar göra på hösten men hon har inte hunnit få någon vinterpäls än så stackarn var väldigt frusen mot slutet. Ylva fick självklart inviga sin nya mössa ^^
Det har blivit mycket krypträning också. Hon kryper i soffan och i sängen men på golvet är det fortfarande lite läskigt. Så nu sitter jag på golvet på dagarna så att hon får massa plats i soffan. Jag sitter självklart bredvid och är redo ifall att hon skulle välta ;)
Allt detta för en pappersbit ;)
I måndags hade vi besök av några av mammorna och bebisarna som vi träffade mycket i somras :) Det var väldigt trevligt! Kul att se hur de växer och utvecklas också :)
Fick låna gosiga 5-månaderskillen som modell också :) 
Igår var vi hos grannen större delen av dagen och då fick Ylva prova fiskbullar och makaroner. Det var mumsigt ^^
Och på kvällen så hade jag och grannen en barnfri filmkväll med chickflick och massa onyttigheter :P
Idag har vi än så länge hunnit med frukost, lite lek på golvet och lite morgonmys :)
Mitt i frukosten så måste man ju klappa händerna också. Överlycklig hund som ser hur leverpastejsmackan flyger åt alla håll ;)
 
Nu ska jag se om jag kanske kan få lite gjort i lägenheten medan Ylva sover så blir det förhoppningsvis en promenad i det fina vädret när hon vaknar :)

Besök, bvc m.m.

Har haft fullt upp de senaste dagarna! Vi har varit hos grannen och lekt, vi har varit på bvc, "tant Alice" har hälsat på och soc har varit här för att se så att vi duger som "familjehem" (och tydligen så är vi bra föräldrar och gör ett utmärkt jobb ;) ). Kan ta de senaste dagarna i bilder eftersom jag är helt slut efter en lång dag med en massa arbete. 
Så fort Ylva är i sängen eller soffan så försöker hon krypa :) Idag visade hon även tecken på att försöka gå upp på knäna på golvet också :) N kan jag stå i hallen och ropa så kommer hon ålandes med ett stort leende ^^ Känns underbart att se så mycket framsteg i motoriken :D
Hon har börjat visa ett riktigt intresse för mat nu också och är nere i 2-3 flaskor välling om dagen istället för att äta enbart det som hon har gjort en allt för lång period. Nu äter hon rån, frukt, middag, gröt ibland m.m.
Och jaaa jag tycker det är roligt att ta kort på henne med blixt ibland ^^
Det kliar i Ylvas mun och hon har kommit på att hennes fötter är himla bra att tugga på om hon inte har något annat :P
Ylvas fadder "tant Alice" kom hit i torsdags och åkte hem idag. Har varit underbart att ha henne här och Ylva har varit sååå nöjd. Hur bra morgon har man inte om man får ligga på någon annan, titta på tv OCH tugga på en telefon?
Vi var på bvc i fredags och oj vad hon har växt!! 4 cm på 1,5 månader. Så nu har våran lilla skrutta gått från 46cm och 2215g till 77cm och 8945g :O När man tittar på kurvorna så skulle man knappt kunna tro att hon är född för tidigt längre :D 
Hon fick provsmaka clementiner för första gången också :) Det var lite surt men himla gott ^^ 
Testade en ny mössmodell också och är barnsligt nöjd ^^ Kan man vara sötare??
Sydde min allra första jacka också. Underbart mjuk korallfleece. Love it!!
Och som tack för all hjälp med Ylva så fick Alice första paret tumvantar som jag har sytt. Självklart med unicorn reflex ;)
Robert fick en mössa med reflextryck i farsdagspresent idag <3
Ylva njöt av att få mysa lite extra med Alice nu på morgonen ^^
Jag väckte Robert och alla ville vara med! Blixten störde som vanligt ;)
Har fyllt i min första momsdeklaration och det tog tid att gå igenom alla månaders inköp!
Belöningen blev farsdagsfika med cheesecake som jag och Alice gjorde i morse ^^
Efter det så hann jag sy lite till! T-shirt i storlek 92.
Tröja i storlek 92.
Tröja i storlek 86.
Sen så blev det några napphållare och en filthållare :)
Ylva var lite extra pappig idag och här låg hon hos honom efter hon blev rädd för att en låda smällde. 
Några minuter senare så ålade hon runt på golvet och slängde runt på alla mina mönster :P Sååå nöjd!
Och nu på kvällen så sydde jag en babywrap till babyskyddet! Jättemysig och varm korallfleece på insidan! Perfekt för bilen eftersom man bara kan öppna upp den när bilen blir varm :)
 

Glömsk? Förvirrad? Eller bara disträ?

Har öppnat upp bloggen flera ggr de senaste dagarna för att jag ska skriva inlägg men varje gång så glömmer jag bort det. Jag har märkt att jag glömmer bort nästan hälften av allt jag ska göra för tiden. Det kan vara en så simpel sak som att jag ska hämta vatten i köket och en timme senare så kommer jag på att jag glömde vattnet i köket.. Eller att jag som jag precis gjorde, glömde bort bloggen igen för att facebook blippade och jag började irra runt där inne igen. Men det blir väl bättre någon gång :P 
 
Vad har hänt sen senast jag skrev? Jag var dålig 2 dagar. Någon sorts monstermigrän som kom från ingenstans och gjorde så att jag knappt kunde röra mig från sängen på 2 dagar.. Sen så åkte Isak upp till sin mamma och var där ons-sön och Ylva sov hos sin farmor och farfar för första gången i går. Var skrämmande men samtidigt så otroligt skönt att få lite "oss tid". Vi gick ut och åt och drack champagne när vi kom hem :) Sov 9 timmar utan att någon väckte oss :D Så otroligt välbehövligt!
 
Tänkte skriva mer men blev så sjukt trött nu. Får bli lite bilder (som vanligt) :P
Proctryckte en sköldpadda med reflex efter kunds önskemål. Blev riktigt nöjd! Och uppenbarligen hon med eftersom hon beställde 2 mössor med den ;)
Tog ett UNDERBART kort på Ylva! Hade glömt bort att jag hade blixt och hon gjorde den här underbara minen när blixten lyste upp hela rummet. La upp bilden på instagram och då la min syster upp den här bilden 5 minuter senare. Kan inte annat än att hålla med!
Roade mig med att ta fler bilder med blixt ^^
Gjorde några tryck till olika kunder så nu kommer det bli lite spam ;)
NU har jag och cameon verkligen blivit vänner! Många inställningar senare så går det äntligen hur bra som helst :D
Ylva hade en riktig mysdag här om dagen. Hon skulle bara ligga på mig hela dagen. 
Ligga på mig och tugga på sina tår funkade tydligen också väldigt bra :)
När Robert kom hem från jobbet åkte vi till affären och Ylva åkte kundvagn för första gången. Var VÄLDIGT intressant!
Jag paniksydde några mössor eftersom vi skulle på kalas idag men det blev inställt. Provade något nytt och jag är helt såld på det nu. Underbart vitt lurv som innertyg och det är sååå mjukt och varmt :D Med reflextryck både fram och bak :)
Alla 3 bröderna måste ju få.
Och det här är ju då inte den riktiga födelsedagspresenten så då tycker jag att det är ok att visa upp den innan ;)
Igår stod jag på Göteborgs symässa med Delatezz och hjälpte henne med att sälja tyger :) Hon har ju sååå mycket fint! Var en väldigt rolig upplevelse också :)
Medan jag var på mässan så åkte Robert till sina föräldrar och lämnade Ylva där. På kvällen gick vi ut och åt underbart god mat och drack vin och öl :)
När vi kom hem så gav vi oss på det här med romantik. Vi fick kompromissa lite så det blev tända ljus, champagne och The walking dead :P
När vi hämtade Ylva idag så var hon världens pappatjej. Hon grät när jag plockade upp henne och blev jätteglad när hon fick komma till Robert :P Inte alls bitter... Medan jag sydde lite så badade Robert henne och här var resultatet av nybadad crazy baby ^^
Blev lite sytt idag :) En fleecefodrad mössa med reflextryck.
Och en till syster :)
Och lite gott och blandat till olika beställningar :)
Blev ett tryck som skulle skickas med också. 
 
Men nu måste jag sova! Känner mig helt slut efter de senaste dagarna..

ylvasmamma.blogg.se

Kommer skriva lite för att jag själv ska ha koll på dagarna och för att inte behöva svara på alla frågor flera ggr. Kommer skriva om allt och ingenting men det kommer nog kretsa mest runt Ylva som föddes nästan 7 veckor för tidigt. Jag kommer lägga ut väldigt mycket bilder eftersom vänner och familj bor långt borta och jag inte vill spamma på fb för de som inte vill se ;) De som vill se nya bilder på henne får möjligheten via bloggen istället så behöver jag inte sitta och skicka massmail flera gånger i veckan.

RSS 2.0