Trött tröttare tröttast!

Igår var jag helt slut! Somnade till slut 20.30 :O Hade en mysdag med Ylva iaf ^^
Låg på soffan och pratade massor ^^
Så fick hon tag på telefonen :P
Sömnadsmässigt blev det inte mycket. Var så trött att jag bara orkade göra lite mönster. 
Men eftersom jag somnade så tidigt så var jag istället väldigt effektiv på morgonen :)
Och lilla hjärtat var finfin i sina hemmasydda kläder ^^ Hon har verkligen fått mig att uppskatta färger!
Och för första gången på flera veckor ville hon äntligen hålla flaskan själv igen! Lata ungen har ju bara öppnat munnen senaste veckorna :P
Vi lyckades äntligen få internet till Isaks ps3! Nu kan jag titta på mina serier utan att höra "får jag spela??"
Blev lite sytt idag iaf. Så har jag förberett helgens sömnad också :)
Blev matchande mössor till mig och lillfis <3

Senaste dagarna

Blev ju bara en snabbuppdatering igår så får skriva en lite längre idag. Senaste veckan har gått bättre än förväntat. Jag har börjat på lchf igen, har fullt upp med beställningar och det har gått bra för Isak nu första veckan i skolan. Han har redan haft sin första kompis på besök hos oss (note to self, städa mer!) och han har åkt skolbussen nu också och träffat kompisar där. 
I måndags på vägen till skolan. Efter skolan fikade jag och Isak på Icacaféet. 
Ylva har, trots sin förkylning, varit rätt så pigg och glad :)
Jag har hunnit sy lite och efter mycket krångel med nålar och allting så tror jag att jag äntligen har fått ordning på allting :)
Har varit en omställning för Ylva också när jag har fått väcka henne några gånger för att gå till skolan och möta Isak. Idag åker han buss båda vägarna för första gången så hoppas det går bra eftersom Ylva blir så himla grinig när hon inte får sova som hon vill..
Ylva har vaknat runt 5-6 i flera veckor men nu när jag måste gå upp 6.30 så har hon sovit till sisådär 8 varje morgon! Kaffe har varit räddningen! Och en underbar man som har tagit henne när hon har vaknat på natten. 
När hon väl vaknar så är hon ju faktiskt väldigt glad och snäll större delen av tiden :)
Och hon var lite extra lycklig när hon fick tag på mina mönster :P
Här gick Isak till skolbussen igår. Skulle följa honom men han tyckte inte att jag behövde väcka Ylva.
Såhär pigg och glad var Ylva när vi gick för att hämta Isak igår :)
Slutresultatet av många timmars problem och svordomar :P Tror jag är rätt så nöjd med slutresultatet :)
Var en seg morgon idag och vi var alla väldigt trötta. 
Ylva var däremot väldigt lycklig över att hitta sin kusin i soffan :P
Nu skäller hon på mig så får sluta ;)

Erbjudande!!

Har bestämt mig för att ha ett erbjudande fram till midnatt den 31:a augusti. 
 
Barnmössor:
1 mössa 100kr, 2 för 175kr eller 3 för 250kr.
Vuxenmössor:
1 mössa 130kr, 2 för 240kr eller 3 för 350kr

Det lättaste är om man går in på min grupp på facebook "Made by Runi" annars får ni gärna kommentera här så kan vi ta det över mail :) 
Det finns baggymössor och vanliga mössor. Går att få fodrade också om man vill. 
Alla dessa är baggy (därav den halvkonstiga formen.
Så himla lätt att fota Ylva i sin nya mössa ;)
Blev några mössor till mig också ^^
Men ena tog min systerson över direkt!
Hann med några till nu på morgonen :) Alla på denna bilden är till salu. 
Nu ska jag försöka finslipa lite på mitt "vanliga" mössmönster också. 

Rörigt+sjukdom=sliten!

Senaste veckan har varit allmänt rörig för oss. Det bestämdes i måndags att min systerson ska bo hos oss en termin och i fredags kom de hit med flyttlasset. Just nu ligger han och sover och imorn ska han gå första dagen i skolan här i Borås. Han är nervös men tycker ändå att det ska bli ganska spännande :) Blir en väldig omställning för oss att ha en 11-åring boende hos oss men han är ju faktiskt väldigt snäll och lyssnar trots allt väldigt bra på oss när vi säger till honom. 
 
Förutom all stress runt detta så blev både jag och Ylva sjuka. När vi var uppe på östkusten förra helgen så blev vi smittade av min lillasyster/mamma och vi är fortfarande inte helt friska. Har iaf varit feberfria några dagar men känner att vi inte är helt på topp än. Ylva är fortfarande himla snuvig men hon är faktiskt väldigt snäll och glad ändå :)
 
Idag har jag äntligen orkat ta tag i några beställningar igen så snart har jag kommit ikapp :) Är så slut just nu att det får bli ett kort inlägg..
Min syster var här i fredags och lämnade av ett "flyttlass" så nu har Ylva flyttat in hos oss igen och min systerson har Ylvas rum. Från väldigt rosa och fluffigt till väldigt "bilar, tv-spel, biltidningar" på 1 dag :P 
Lördagen som jag hade tänkt städa och sy (när mamma var här och kunde ta hand om Ylva) så låg jag istället på soffan och frös.. Tur att jag har en sån underbar man som köper en knallrosa underbar filt och lite choklad till mig när jag är sjuk ^^
I morse innan mamma och min lillasyster åkte hem så slängde jag ihop en mössa till min lillasyster efter hennes önskemål :)
Ylva fick träna på att sitta massor när mamma var här. 
Och hon är ju himla förtjust i sin fina gitarr som hon har fått också :)
Började med en annan beställning också men fick helt hjärnsläpp efter ett tag. Fodrad overall är väl kanske inte det bästa att börja med dagen efter man har legat i fosterställning med feber :P
Trots att hon är jättesnuvig så är hon ändå väldigt glad och snäll <3
Och nu på kvällen blev en till beställning färdig :) Är barnsligt förtjust i det här tyget själv. Funderar på att sy en höstoverall till Ylva i det. Fodrad med rosa fleece :D
 
Men nu får det vara läggdags för mig också. Ska snart upp och följa Isak till skolan. Hoppas jag inte glömmer nånting viktigt! Var några år sen jag gick i skolan och har ju inte direkt haft hand om någon annan i den åldern innan :P Tur att han vet på ett ungefär vad som behövs ;)

Vet inte helt vad jag ska skriva...

Åkte upp till östkusten nu i helgen som var och stannade där några dagar. Robert var tvungen att åka hem igen för att jobba sen kom han och hämtade mig och Ylva på tisdagen. Det har varit några stressiga dagar och jag har hamnat efter med beställningarna men igår kom jag igång igen. Inte så lätt att hinna med när Ylva blev sjuk mitt i allting också..
Resan upp började lördag morgon. Lilla hjärtat är ganska förtjust i att åka bil så det gick finfint :)
När vi stannade för blöjbyte så fick hon sitta i pappas knä när jag gjorde välling och hon kopplade direkt hur man skulle göra ;)
Väl hemma hos min syster så fick Ylva fika av mormor. Det var väldigt mumsigt ^^
Senare på kvällen fick hon testa att dricka ur pipmugg för första gången. Hon var himla duktig :D
Hon fick en jättefin gitarr av mormor också.
Såhär glad var hon efter att ha sparkat mig i ansiktet halva natten (behöver jag säga att det var skönt att komma hem så att hon sov i egen säng igen?).
Hennes fina kusin höll henne sällskap på morgonen medan jag gjorde iordning frukost :)
Så kom pappa(morfar) och Alek och de hade med massor med fina presenter till Ylva :)
Morfar försökte underhålla Ylva men det var nog nästan han som tyckte att gitarren var roligast ;)
Så gick vi ner till centrum och åt pizza. Ylvas fadder "tant Alice" joinade oss också ^^
Isak ville gå med vagnen hela tiden och Ylva var väldigt glad och pratsam ^^
På morgonen var hon som vanligt jätteglad och nöjd :D
Så kom vi hem och på vägen hem blev hon jätteförkyld och fick feber :/ Det bästa stället att sova då är vagnen så att hon kunde halvsitta lite.
När hon sov så kom jag äntligen igång med att ordna det som skulle sys!
Hann inte med mycket igår men började med lite småsaker för att komma igång iaf :)
Blev en present som ska till Norge också :) En baggymössa till storasyster och en mini till bebisen som kommer i mars :)
 Nu vill jag bara att hjärtat ska bli helt frisk igen så att min snälla och glada dotter kommer tillbaka igen..

Trött idag.

Ylva hade en halvdan natt så jag var obehagligt trött i morse. Robert är hemma med inflammerad hålfot och var så snäll att han gick upp med henne. Fick lite sovmorgon men det känns som jag knappt har hunnit med nånting idag. Hoppas på en bättre natt inatt för jag har allt för mycket att göra fredag-lördag. Hann sy två pyjamasar till Ylva iaf :) Första blev lite sådär men andra blev jag riktigt nöjd med :)
 
Detta blev
Första (lite panik för att få klar den innan läggdags)
Ylva verkade nöjd iaf :)
Och nummer två som jag är lite småkär i ^^ 
 
Sova nu! Såå trött...

Onsdag?

Idag när Ylva väckte mig så tyckte jag att hon var så himla kall. Hösten kom väldigt plötsligt och hon har växt ur alla sina pyjamasar :/ Vad gör man då? Jo man sätter sig och syr en pyjamas på morgonen. Sjukt nöjd! Älskar verkligen kombinationen av tygerna och det är rosa pellefanter :D Ingenting kan gå fel med rosa pellefanter ^^
Såhär satt jag runt 9 i morse :P
Det färdiga resultatet ^^
Glad lillfis i sin nya pyjamas <3
 
Efter det så bestämde jag mig för att provsy mössmönstret. Och det blev ju inte helt som jag hade tänkt men resultatet blev ganska bra ändå. Jag skulle sy vanliga mössor men det blev visst en baggymodell. 
Robert fick också ställa upp som modell eftersom jag hade medium och han large. 
Och ja, det var han som valde tyget. Han är barnsligt förtjust i trollmor ^^
Och självklart ville han att Ylva skulle ha en matchande :D Var inte såå bra med baggy till henne dock. Står rakt upp som en kockmössa efter ett tag :P Stackars Robert är hemma med inflammerad hålfot så jag får paniksy när Ylva sover för han ska vila!
Låg och myste med Ylva i soffan idag. Vissa dagar är hon himla mysig <3 Sådär att hon är nöjd med att enbart mysa :) Nu har vi den eviga kampen om att somna som vi har haft varje kväll nu i 1,5 månader. Inte blir det bättre av att hon vänder sig så att hon hamnar på mage, fastnar och blir hysterisk för att hon avskyr att ligga på mage... Men men, går väl över snart :)

Måndag

Idag har vi inte gjort överdrivet mycket. Ylva väckte oss 4 ggr inatt för att hon hade lagt sig på mage och fastnat.. Känns som det blir många låånga nätter framöver :P Vi hälsade på hos grannen och vi fick som vanligt hålla koll för att de snor varandras saker och slåss om det :P Men det är roligt att se hur bra de kommunicerar med varandra :)
Trots att hon har sovit dåligt inatt och knappt sovit eller ätit idag så har Ylva varit väldigt pigg och glad. Den här synen möts vi nästan alltid av när hon vaknar.
Nu blev det en väldigt suddig bild eftersom det var mörkt där inne men man ser ju på ett ungefär iaf ;)
Så var det den vanliga "berätta för pappa vad vi har gjort idag" när han kom hem ^^
 
Jag upptäckte också att mitt mönsterpapper var slut idag när jag skulle ge mig på ett klänningsmönster. Robert fick åka till byggmax och köpa byggplast så jag tror jag klarar mig ett bra tag nu!
2,7m x 25m lär ju räcka ett tag?
Hann med en minibeställning också som ska lämnas på babycaféet imorn :) Första efter "sommarlovet" så det ska bli roligt :)

Made by Runi!

Nu har jag ordnat så att även dom som inte har facebook kan se mina priser och tyger ;) Ska lägga in banden jag har till nappband senare också. Så till er som vill kolla så har jag lagt upp allting här http://www.flickr.com/photos/76994161@N08/. Ni som har facebook kan gå in på "Made by Runi" på facebook :) Ni kan antingen kontakta mig på facebook eller på [email protected]

Lite mys innan läggdags ^^

Fick mysa lite med lilla hjärtat efter jag hade sytt klart ^^




Hon provade sin nya klänning ^^


Så kom hon på att om hon lutade sig framåt så kunde hon se tvn.

Och katten var så dum att han la sig bredvid henne :P

Hann sy lite idag med :)

Idag har varit en ganska halvdan dag vid symaskinen med väldigt mycket sprättande. Första stora missen var när jag satte en armmudd på ena benet... Men efter mycket om och men så blev det färdigt :)
En beställning som ska skickas till Norge :)
En klänning som en annan prematurmamma ska få i present eftersom hon var så snäll och skickade paket till Ylva och Moa :)
Och en mindre lyckad klänning till Ylva :P Känner inte att jag orkar göra om den idag så får prova den på henne och se om den duger ;)

Har hunnit med lite till.

Hann inte med allt jag skulle sy idag men jag har kommit en bra bit på vägen :)
Blev ett färdigt bebisset till en kund. Fick fria händer så hoppas hon blir nöjd :)
Lite närmre bild på pyjamasen som är en ny modell jag har testat.
 
Började med nästa beställning men känner mig trasig både fysiskt och psykiskt så det är nog bäst att jag väntar tills imorn. La mig och myste lite med Ylva istället ^^ Ska hjälpa Robert med maten nu sen ska vi bara njuta av att vara lediga tillsammans och titta på film :)

Morgonens sömnad

Har hunnit sy lite nu på morgonen. Ska bara dricka upp kaffet så ska jag börja med resten också. 
Två mössor i storlek bebis. Översta var en provmössa som Ylva får behålla eftersom jag inte blev helt nöjd :P
Två snuttisar blev klara också :) Vänstra är till salu ;)
Och tre dregglisar hann jag med också ^^ Den med stjärnor får Ylva behålla eftersom tråden krånglade och gick av lite då och då :/

Sy, sy och sy lite till :P

Igår spenderade jag större delen av dagen till att göra mönster, skära ut tyger och nåla det som måste nålas. Idag hoppas jag på att hinna sy det som ska sys. I tisdags gjorde jag det officiellt att jag tar beställningar och jag är PAFF över hur mycket beställningar jag fick direkt :O Det blev några missar på vägen så vissa saker kommer jag sy utan att ha någon "ägare" :P Idag står detta på listan:
1 body
2 onepiece
2 mössor
3 dregglisar
2 snuttisar
1 par muddisar
Sen så tror jag att jag måste försöka sy klart lite kläder som jag har skurit ut till Ylva så då blir det 2 klänningar och 2 bodys också :P 
 
Och då har jag "framtida" beställningar på 2 onepieces, 1 fodrad overall, 3 dregglisar, 1 snuttis och 6 nappband. Ja jag har helt klart att göra! Känns jätteroligt :D 

Blir lite bilder senare idag, Robert behövde sova lite och Ylva vägrar somna (övertrött) så jag får vänta lite med att sätta mig och sy. 

Beställningar!

Nu gjorde jag det officiellt på facebook och instagram att jag tar lite beställningar och oj vad jag har att göra :P
Hann med en igår och en i morse iaf. 
Lite halvdan bild men jag glömde bort att ta kort på den och fick ett kort på mms. Har bara inte klurat ut hur man sparar bilderna man får på mms så jag fick ta en "print screen"...
Beställningen jag gjorde i morse ^^
 
Så har jag fått en beställning på en dregglis, en beställning på en pyjamas, en beställning på en body och en beställning på 500kr med fri hand! Så har jag 2-3 som har skrivit att de kanske vill beställa något snart också. Måste skriva ner allting i ett dokument så att det inte blir några krångel med deklarationen.. Känns kul att så många tycker om det jag syr ändå :) Kände att jag blev väldigt rörd igår när jag fick den här kommentaren "Du är verkligen superduktig o skulle vara en ära att få klä **** i något som du sytt". Men nu somnar Ylva i mitt knä så jag ska nog försöka lägga henne :P 

Sydag!

Idag har svärmor varit här och hjälp mig med Ylva vilket innebär att jag har hunnit sy massor :D
Gjorde klart en beställning först :)
Så gjorde jag nästa beställning ^^
Sen så fick jag äntligen tid att sy sittdynan till vagnen :D Mååånga svordomar men väldigt nöjd :D Man ska absolut inte syna sömmarna men på håll ser den jättefin ut ^^

BVC igår

Igår var vi på bvc och oj vad skruttan växer! 7510g och 71cm nu. Hon börjar komma ikapp med kurvorna och har fått lite mer hull :) Hon är fortfarande lång och smal men nu har hon lite reserver så att hon borde klara en förkylning eller liknande utan problem :) 
Utvecklingsmässigt är hon mer sin korrigerade ålder däremot. Hon är 7,5 månader nu men motoriskt är hon mer som en 6 månaders. Det är så irriterande att sköterskorna på bvc säger att vi ska räkna henne som 7,5 månader och när man pratar med andra prematurföräldrar som fortfarande har kontakt med neo så säger de att personalen där säger att vi ska räkna henne som 6 månader. Det känns som man får en sån himla press på sig då! Jag försöker se henne som 6 månader nu och är glad att jag ser att hon utvecklas dagligen men det finns alltid ett "men" som ligger långt där inne och stör... Skulle tillbaka igen i september och då ska de ta tester för att se om hon hänger med i utvecklingen eller inte. 
 
Psykologen jag har fått träffa via mvc är som den jag hade innan. Insnöad... Vem som helst förstår ju att man måste arbeta på helheten och inte bara fixera sig vid en sak! Hon sa tydligt förra veckan att hon enbart kan hjälpa mig med rädslan att skaffa fler barn. Att ångest m.m. runtom påverkar det sket hon fullständigt i. Till och med bvc-sköterskan tyckte att jag skulle prata med vårdcentralen om att få träffa någon annan istället. Ska ändå till läkaren om 2-3 veckor så då kommer jag passa på att fråga då. Nu är bara frågan, ska jag fortsätta prata med psykologen jag träffar nu tills jag får en annan? Kan inte påstå att det har "klickat" mellan oss än och efter 4-5 träffar så borde man känna det där "jo men hon verkar bra". Får se hur jag gör. Just nu känns det ganska meningslöst att gå dit. 
 

Senaste veckan (igen)

Har inte haft tid eller ork att skriva så mycket senaste veckan. Vet knappt vart senaste veckan har tagit vägen. Robert började jobba igen förra veckan så jag och Ylva spenderade mycket tid med grannen och hennes dotter. I helgen var två av Roberts bröder och en av deras kusiner här igen och nördade sig :P
Får bli en snabb bildupdate igen eftersom Ylva är vaken och inte roar sig själv allt för länge.
Ylva fick sova i vaggan i måndags efter en liten olycka där hon hade lyckats ta av sig blöjan i sängen. 
Det gick mindre bra att sova där så vi hade en väldigt lång morgon här där hon vägrade sova och var allmänt gnällig..
Hon har börjat visa lte smått intresse för att krypa men hon har bara kopplat hur man gör med bakdelen :P
Var hos grannen och de lekte som vanligt ganska våldsamt :P 
Ylva tog granndotterns napp och lånade ut in tumme istället. Den var inte jättemumsig så jag hann precis ta kort.
Börjar bli svårt att ta kort nu när hon sprattlar så mycket!
Dagen efter var vi ute i solen i stället. Eller ja, vi sitter ju alltid i skuggan pga barnen. 
Bröderna hann knappt sätta sig i soffan innan Marcus snodde Ylva från Robert :P
Mys med bästaste farbror ^^
Lite bus på morgonen också ^^ En klar favorit hos Ylva :D
Och idag gick hon till och med med på att sitta och mysa hos mig ett tag på morgonen :)
 
Idag ska vi till bvc för vägning och mätning. Väldigt nyfiken eftersom det är 1,5 månad sen vi var där senast. Lillfis skulle ha blivit 6 månader i helgen men nu är hon istället 7,5 månader. Börjar få lite panik över hur fort tiden går!

Sytt till mig själv ^^

Har sytt till mig själv för första gången sen högstadiet! Har nog aldrig ägt något med så mycket mönster men jag tror nog jag tycker väldigt mycket om den :)
 

ylvasmamma.blogg.se

Kommer skriva lite för att jag själv ska ha koll på dagarna och för att inte behöva svara på alla frågor flera ggr. Kommer skriva om allt och ingenting men det kommer nog kretsa mest runt Ylva som föddes nästan 7 veckor för tidigt. Jag kommer lägga ut väldigt mycket bilder eftersom vänner och familj bor långt borta och jag inte vill spamma på fb för de som inte vill se ;) De som vill se nya bilder på henne får möjligheten via bloggen istället så behöver jag inte sitta och skicka massmail flera gånger i veckan.

RSS 2.0