Roberts dag idag ^^

Idag fyller Robert år och det har vi firat för fullt här hemma :) Ylva har varit på förvånansvärt bra humör och det har i allmänhet varit en bra dag! Roberts föräldrar var här och Ylva fick för första gången träffa sin gammelfarmor också. 
Hon sov himla bra inatt, så jag vaknade och gjorde kaffe till Robert innan hon skulle ha mat första gången :)
Vi åt smörgåstårta :D
Underbart god cheesecake ^^
Ylva fick ligga hos farfar
Hon låg hos farmor
Och såhär fin var hon i sina nya kläder. 5 min. innan gästerna kom så körde hon en riktig räserbajs som kom ut vid båda låren och bak på ryggen...
Min älskade man <3 Han gör mig hel och utan honom hade jag inte haft Ylva. Det bästa som någonsin har hänt mig! Finns inga ord för hur mycket jag älskar honom <3

Effektiv dag

Idag har jag hunnit med massor! Började dagen med att sälja lite tyger/stuvbitar. Gjorde sedan en 6-bitars smörgåstårta, en 12-bitars smörgåstårta och en cheesecake. De ska bara garneras imorn sen så ska jag göra en chokladtårta också men det tar inte så lång tid. 
Efter det så tog jag tag i Roberts present (kunde inte hålla mig så han fick den så fort den blev färdig).
Var tvungen att göra matchande leggins också. Skruttan kommer va så fin imorn på hans födelsedag :D

Heldag hos farmor och farfar

Igår hade jag och Ylva en heldag hos hennes farmor och farfar. Var väldigt skönt att få lite avlastning och Ylva var som vanligt mycket snällare än när jag har henne själv ;) 
Kl 6 på morgonen när vi skulle åka dit. 
Nu kan Ylva äntligen ha sin overall i storlek 56!
Efter lite frukost så gick vi ut på en långpromenad på 1,5 timme. 
Efter våffellunch så gick svärmor ut med Ylva ett tag så att jag fick sova lite :)
Hittade Moa under sängen när jag vaknade ;)
Ylva var nöjd ett bra tag i det fina babygymmet de hade :)
Hon sov ute för första gången och Moa tyckte att det var riktigt jobbigt. Man kunde ju inte bara lämna henne där ute! Så hon satte sig på köksstolen och tittade ut samtidigt som hon gnällde lite då och då och tittade på mig. 
Efter en väldigt bra natt där Ylva sov 5,5 timme i sträck så var hon väldigt pigg och glad på morgonen :D

Underbart söta surpuppan ^^

Ylva var lite grinig förut :P
 
Såhär tycker hon om att ha sin nya snuttis. Den ska ligga över ögonen helst hela huvudet om hon får bestämma. 
Leo lägger sig under babygymmet så fort han får chansen. Tur att vi inte har ett riktigt babygym med "madrass". 

Trött efter föräldragrupp.

Pratade med Ylvas moster på skype idag och satte henne mot skärmen så att hon skulle ha något roligt att titta på. Somnade på en gång!
Här hade hon på sig en pyjamas som jag hade när jag var liten ^^
Såhär fin (trött och grinig på bilden) var hon när vi åkte till BVC idag :) Även fast bodyn inte alls blev så bra som jag ville så blev setet väldigt gulligt :D

Första föräldragruppen var helt okej. Jag tvingade med Robert och det visade sig att han var den enda pappan :P Mammorna verkade trevliga! Alla var äldre än mig och hade barn sen innan men det spelar ingen större roll. De flesta var intresserade av att börja promenera i alla fall :) Ett av barnen (satt i samma soffa) såg verkligen helt förskräckt ut när Ylva fick ett av sina "Jag är FÖRBANNAD! GE MIG MAT!!!". Hon satt och tittade på Ylva med stora ögon och munnen vidöppen. Såg himla roligt ut ;)
 

Pappa kan?

Var bara tvungen att ta kort på Ylva när Robert hade valt kläder åt henne nu ikväll ;)


Trött

Känner mig obehagligt trött just nu så det får bli lite bilder bara.


Morgongymnastik ^^


Fick hem några underbara snuttisar i trollmortyg. Går inte att köpa tyget längre så då fick jag köpa färdigt istället. underbara färger som inte ville vara med på bild.


Såhär kan man se ut mär man ligger och pratar ;)


Var något bitter idag..


Såhär pigg var hon när jag ville sova på eftermiddagen.


Älskade odjuret fyller 5 år idag och det har vi firat med leverpastejsmörgås och ett grisöra ^^

Avskyr kantband!

När jag äntligen tycker att jag har börjat få ett någorlunda hum om kantband så går allting åt helvete istället...




Här är tydliga exempel på hur kantband INTE ska se ut!

Farmor och farfar

Idag har Ylvas farmor och farfar varit här. Underbara människor som kommer och tar med Ylva och Moa på en långpromenad (2 timmar) så att vi kan städa ordentligt här hemma! Ylva hade en riktigt dålig dag igår så det var väldigt skönt att kunna städa utan att hon avbröt var 5:e min. Hoppas på att hinna sy klart lite saker ikväll men vi får se vad Ylva säger om det ;)

Mys hos farmor och farfar ^^
Så underbar dubbelhaka :D
Babygymmet börjar bli väldigt roligt ^^

Pappamys!

Ibland så år det bara pappa som duger. Igår kväll och nu på morgonen har det varit så. Hon hade en riktigt dålig dag igår men till slut så totaldäckade hon och sov nästan 5 timmar.


Såhär dög det att ligga hos pappa ett tag igår.


Och såhär var det väldigt mysigt att ligga nu på morgonen ^^

Bilder från igår.

Såg nu att jag hat missat några av gårdagens bilder ;)




Ledsen skrutta :/

Idag har vi en dålig dag :/ Ylva vägrar sova i vagn eller vagga. Men hon är himla söt i sina nya kläder ^^




Att ligga på mage är fortfarande inte särskilt roligt. Men det blev lite bättre när hon kunde titta på Moa när hon lyfte på huvudet ;)


Nu sover hon på mig. Börjar bli något hungrig men det är himla skönt när hon är tyst och nöjd ;)


Testade bärselen förut, varken jag eller Ylva är särskilt förtjusta i den :/ Ska beställa en ny när Robert kommer hem och jag för möjligheten att sätta mig vid datorn.

Sytid!

Idag har jag äntligen fått lite tid till att sy :D

Det blev ett par leggings som jag hoppas passar.


En till pyjamas.


Och en till body som jag faktiskt blev väldigt nöjd med :)


3-månadersvaccin

Idag var vi på bvc. Ylva väger 4600g och var kvar på 58cm som förra veckan. Hon fick vaccinen och tyckte att det var riktigt hemskt. Hon ville inte ens äta! Men efter ett tag lyckades jag få henne att lugna ner sig hos mig. Hemskt att se hennes första tår rinna ner för kinden :/ Nu sover hon och det här hon gjort i ungefär 4 timmar nu. Än så länge har hon inte fått någon feber nämen jag har förberett mig på en lång natt med att sova lite på dagen. Har hunnit göra lite "nytta" nu när hon sover också :) Har skurit ut 2 Bodys, 2 pyjamasar och ett par leggings :) Robert är hemma imorn så jag hoppas på att få sy lite då!

Skruttan var himla fin idag när vi åkte till bvc :) Robert hade köpt en klänning till henne som han ville att hon skulle ha när vi skulle åka hem från bvc. Nu blev det ju inte som det var tänkt med det så idag blev första gången hon använder den. Tag kort på henne när vi kom till bvc ;)


Pappa är bästast i hela världen!

Ylva har varit väldigt pappig de senaste dagarna. Jag luktar mat så hos mig blir hon bara arg. Efter en lång dag själv med henne idag (grinig till coh från i 5 timmar) så kom Robert hem och hon somnade direkt när han tog över.. Nejnej, jag är inte bitter :/


Men jag får försöka se det positiva i det. Hon sover hos Robert och då får jag egentid :D Egentid = sytid! Provsydde en raglanbody och jag är väldigt glad att jag bara provsydde och inte tog "fintyget" direkt! Kantbanden är fortfarande inte min kompis men någon gång måste jag väl lära mig ;) Får prova bodyn på Ylva imorn. Nu väntar jag på att hon ska vakna (borde vara när som helst) så att hon ska få sista maten innan vi lägger oss. 

13 veckor (6v + 3 dagar)

Tänk att vår lilla skrutta har blivit så stor! Imorn är det dags för 3-månaders vaccin och det känns väldigt skrämmande!

3:e natten som vi har sovit alla 3 i sovrummet! Nu hoppas jag bara att hon ska bli snällare mot mig de dagarna jag är ensam med henne. Jag luktar mat så är jag själv med henne så vill hon tröstäta om hon har ont eller är allmänt gnällig men äter hon för ofta så får hon ont i magen och då blir det bara en ond cirkel... Imorn är Robert hemma iaf så då blir det lite lättare :) Kanske får tid att sy klart bodyn jag testsyr också.





3 månader (!!) :O

Idag är det 3 månader sen vår älskade lilla skrutta föddes <3 Det var en jobbig början och det har varit en jobbig tid senaste veckorna men klyschan är att hon är värt det. Nu har hon också börjat bli mycket bättre igen :) Nu har vi sovit tillsammans i sovrummet två nätter i rad :) Tog ett tag att få henne att somna i vaggan men till slut gjorde hon det och då sov hon 3 timmar innan hon vaknade och ville ha mat (hade gått nästan 4,5 timme sen hon fick mat senast). Efter det krånglade hon lite men till slut fick jag sova lite till. 
Såhär pigg var hon när jag ville sova imorse ;) Men är man så söt som hon är så kan man inte bli grinig :P
Bilder från dag ett tills idag, tänk så liten hon har varit! På torsdagen ska vill till bvc för att vaccinera henne. Ser inte alls fram emot det :/
Ylva 6v och 4 dagar gammal. Dagen innan hon enligt ultraljudet skulle födas. Älskade lilla skrutt ^^
Ylva 1 vecka gammal.
Efter hennes första bad.
En liten påminnelse om hur liten hon har varit. Storlek 56!
De minsta händerna jag någonsin sett <3

Sov tillsammans hela natten ^^

Igår natt chansade vi och försökte lägga Ylva i vaggan. Efter en halvtimme lyckades vi till slit få henne att somna och då sov hon 00.30-05.30 :D Jag och Robert fick sova tillsammans! Robert sov som en stock och jag vaknade en gång i panik och hade fått för mig att Ylva hade legat bredvid mig i sängen och var borta (ramlat ner på golvet?). Hon låg ju självklart i vaggan men oj vad obehagligt det var att drömma det...

Hon har haft en riktig pappadag idag. hos mig blir hon bara arg över att hon inte kan ligga och äta dygnet runt... Var iväg och hämtade Roberts nya körkort idag också.










kvällspromenad

Kom precis in från en kvällspromenad. Så himla skönt ute!



Sytid ^^

Idag har jag fått ganska mycket sytid :D Provsydde några mönster med olika resultat.. 3 mössor med samma mönster men jag ändrade lite varje gång. 
Första mössan som blev ganska misslyckad på alla sätt! 
Andra mössan blev lite bättre men den blev istället allt för liten.
Tredje mössan och den blev jag någorlunda nöjd med. Tills hon provade den...
Öronen blev lite större än jag hade tänkt ;) Men ganska charmigt ändå. 
Har provsytt några leggins också men de är inte helt klara än. Har dock sett att de är allt för stora så jag måste göra om ändå. 
 
Förövrigt har skruttan varit ganska snäll idag :) Hon har självklart haft sina dåliga stunder men inte alls så farligt som de har varit de senaste veckorna. Hon har lekt mycket i babygymmet idag och vi har tränat att ligga på mage flera gånger :) När hon låg i vagnen tidigare idag så vaknade hon och låg och pratade med musen (reflexnalle) som hänger på vagnen :) I allmänhet har det varit en ganska bra dag! Hoppas på att få en bra natt också. 
Nöjd skrutta som låg och pratade med nallarna i babygymmet. Provade pyjamasen jag sydde tidigare i veckan och den var liiite stor men hon blev himla söt i den ^^

2 nätter i rad ^^

Hon har äntligen börjat sova igen! I både vagn och vagga ^^ Vi sover fortfarande i skift för att vara på den säkra sidan men två nätter i rad nu har jag fått ca 3 timmars sömn på soffan under mitt skift :D Det funkar inte varje gång såklart men att få några timmar då och då som hon inte är fastklistrad på en av oss är helt underbart! Här sov hon i vaggan igår morse :)

Ska försöka få lite sytid idag :D Håller på och provsyr ett "set" innan jag ska sy det i de finare tygerna :P Vill gärna bli klar med provsetet idag så att jag kan börja lite smått med det fina :) 

Överlycklig!!

Ylva sover i vagnen nu och hon somnade alldeles själv :D Körde vagnen lite fram och tillbaka bara så att hon skulle bli lite sömnig men hon var fortfarande vaken när jag gick därifrån. Hoppas hoppas att hon sover ett tag nu. För en vecka sen existerade det inte att hon skulle somna utan att ligga på oss så jag börjar äntligen kunna se ljuset i tunneln ^^ Nu ska jag lägga mig på soffan och försöka sova lite. Robert har sagt att han kan ta över kl 2 men han har knappt sovit de senaste dagarna så jag hoppas på att få sova några timmar nu så att han kan få sova lite längre innan han får ta över :)

Sämre dag idag..yö

Ylva har varit på ganska halvdant humör idag. Hade hoppats på att kunna sy lite men än så länge har jag bara lyckats rita mönster och skära ut tyget... Nu har jag äntligen fått henne att somna i vaggan men det är oftast den första kvarten som avgör om hon ligger kvar eller inte. Moa ligger och vaktar bredvid vagnen så att inte katterna ska komma i närheten ;) När hon har dåliga dagar som den här så är det extra viktigt att ta lite kort de korta stunderna hon är nöjd ;)
 
Imorse när jag vaknade så kom jag ut i vardagsrummet och såg det här ^^
Nu längtar jag tills Robert kommer hem så att jag kan få lite avlastning. Jag hör redan nu att hon vaknar igen så det var några korta 5 min hon sov...

Utvilad!

Idag har jag haft en helt underbar dag där Robert har tagit Ylva större delen av tiden och jag har fått göra det jag har velat. Fick sova lite när som helst och jag hann till och med sy! Att det kan vara så lugnande att få sy trodde jag inte. 
Fick hem dessa idag så nu har jag massor med nya mönster jag vill testa! Har allt för mycket tyger också som jag så gärna vill sy i så jag hoppas att Ylva kanske sover lite bättre framöver. Det har börjat bli lite bättre iaf :) Just nu sover hon i vagnen och har gjort det i över en timme (!). Jag känner mig dock inte trött alls eftersom jag har sovit massor på dagen och fick sova lite nu på kvällen också så att jag kunde ta nattskiftet. 
Nästa projekt blir ett matchande set ^^ Mössa, byxor och en body. Måste bara bestämma vilka tyger som går att matcha utan att det blir för mycket.
 
Ska jag ställa mig och rita av mönster nu eller ska jag bara sitta här och njuta av att det är helt tyst i lägenheten? Jag har redan gjort iordning så att jag har allting färdigt när Ylva vaknar och vill ha mat. Har hämtat vatten till migsjälv och ställt datorn så att jag når den och kan titta på serier när hon äter ;) Har till och med vindruvor bredvid mig så att jag ska få lite näring under natten. Allting är färdigt och det är så tyst och underbart i lägenheten. Alla sover förutom jag ^^ Moa ligger här bredvid mig och drömmer att hon jagar något och katterna ligger på andra sidan om mig och kramar varandra. Robert ligger inne i sovrummet och om jag orkar så ska jag försöka låta honom sova till 5-6 innan han får ta över. 
 
Det är 3 år sen jag träffade min underbara man, mannen i mitt liv. Han sa här om dagen att är det bästa som har hänt honom. Min spontana tanke var då att fråga om inte Ylva var det. Fick som svar "ja men utan dig hade jag aldrig fått henne". Så jag får nog också säga att Robert är det bästa som har hänt mig. Utan honom hade jag troligen inte varit den jag är idag och jag hade inte haft min underbara lilla familj. Ylva har varit väldigt jobbig de senaste veckorna men även fast jag inte får sova, äta eller ens kissa så är hon underbar. 

Har fått papper om föräldragrupp på bvc som börjar den 26:e. Min allra första tanke var "får hon träffa andra barn nu?". Fick som svar att vi kan börja lite smått nu när hon blir 3 månader (nästa vecka). Min andra tanke var att alla är decemberbebisar. När jag ser på kurvorna för normalstora bebisar som ska va 3-4 månader så kommer Ylva vara ca 1-1,5kg mindre än de normalstora :O Hon kommer ju vara en minibebis i gruppen ;) Men för oss har hon blivit stor! De senaste 2 veckorna har hon gått från storlek 1 till storlek 2 i blöjor och idag kom vi fram till att vi kan lägga undan alla kläder i storlek 50 :) Pyjamasen jag sydde idag var till och med en omgjord 62 eftersom hon har blivit så himla lång. Igår natt var det 12 veckor  sen jag låg på förlossningen och insåg att det inte gick att stoppa. Timmarna innan levde jag i en sorts förnekelse med att "nej men bara för att vattnet har gått så betyder inte det att hon kommer idag" även fast jag redan innan jag blev gravid var medveten om att det troligen skulle gå väldigt fort när det väl satte igång. 
 
Och till alla er som undrar "men vadå inte träffa andra? Inte ens gå till Ica?" så är det för att prematurer är extra känsliga för infektioner och i år har det varit en riktig rs-epidemi. Och för er som inte vet vad rs är så är det en förkylningssjukdom som drabbar bebisar extra hårt. Det är inte ovanligt att små bebisar till och med dör av det. Smittskyddsinstitutet lägger ut ett "diagram" varje vecka för att jämföra med tidigare år. Såhär ser det ut nu:

12v

Igår blev Ylva 12.v och idag var vi på bvc :) Hon börjar bli stor! 4525g och 58cm :D Robert har varit lite extra underbar också och låtit mig ha wn "jag-dag". Det innebär att jag har fått sova i stort sett när jag vill och jag har till och med fått lite sytid :D


Hon hade äntligen somnat när vi skulle till bvc så hon fick ha på sig pyjamas när vi gick dit ;)


Påväg hem från bvc :)




Mys på pappas bebisfilt




Trött

Idag känner jag mig äckligt trött.. Ylva har haft ett jobbigt dygn :/ Ibland är hon jättepigg och glad men större delen av tiden tycker hon väldigt synd om sig själv.
Senaste två dagarna har varit väldigt luddiga. Har nog inte gjort mycket alls.. Igår firade vi 3 år tillsammans. Mannen i mitt liv! Vet inte vad jag skulle gjort utan honom. Mailade psykologen och sa att jag inte kommer tillbaka till henne. Ylva ligger och sover på mig nu så det får bli ett kort inlägg med lite bilder :P













Tillbaka till skift..

Ylva började bli bättre och hon kan fortfarande sova i vagenen eller vaggan då och då. Vi försökte därför lägga oss som vanligt och lägga henne i vaggan. Var länge sen jag var så trött som när vi försökte det.. Det slutade med att jag satt uppe till kl 6 sen så fick Robert ta över. 
 
Så nu sover vi i fasta skift istället. Jag kan sitta uppe till kl. 4 om jag vet att Robert tar över då och har henne i 4-5 timmar utan att jag behöver vakna för matning ens. Mitt stora problem nu är att jag vaknar så fort hon gnäller lite även när vi inte är i samma rum.. 
 
Känner mig sliten idag. Stel, yr och trött men kan inte sova.. Igår kväll var hon otröstbar i 3-4 timmar.. Till slut somnade hon (på mig som vanligt). 
 
Hoppas på att få lite tid till att sy idag. Har inte haft tid med det på nästan 1,5 vecka så jag börjar få riktig abstinens ;)

Sova?

Skulle inte vara helt fel att få sova nu...

Promenad och "avlastning"

Jennifer var här igen :) Blev en promenad med hundarna och när vi kom in tog hon Ylva ett tag så att jag kunde städa lite :)
Testade nånting nytt till middag idag :) Kör fortfarande på mjölkfritt så det blev baconlindad torskrygg med rödvinsreduktion :)

Nonchalerad

I torsdags när vi var hos psykologen (Robert fick vara med på första mötet för att jag inte skulle glömma något) så pratade jag om ångesten när jag tänker tillbaka på sjukhustiden, känslan av att ha blivit nonchalerad av vården och rädslan av att ens tänka på att skaffa fler barn i framtiden. 
 
Hittills har jag blivit nonchalerad av läkare och BM på mvc när jag ville ha tydligare kontroller och att jag var orolig för att hon skulle komma för tidigt. När vattnet väl hade gått (för tidigt som jag misstänkte) så sa jag på förslossningen att det troligen kommer gå väldigt snabbt. Barnmorskan hann inte ens ut ur rummet när jag fick prova lustgas innan hon var påväg ut. Personal från Neo skulle vara där, läkare skulle vara där eftersom hon kom så tidigt. Men det var bara hon och en tafatt undersköterska som såg allmänt bitter ut för att vi hade en doula där. 
 
Nu känner jag mig också nonchalerad av psykologen. Kändes lite halvdant när vi gick därifrån i torsdags men jag tänkte inte så mycket på det. Så pratade jag med min syster idag om vad vi hade pratat om och sånt och då kom jag på vad det var som hade stört mig. För det första så var hon fixerad vid själva förlossningen och "tycker du att det är mysigt att vara mamma?" även fast jag sa att själva förlossningen inte var något större problem (mer än att jag inte direkt hann med själv). Efter att ha förklarat allting jag behöver bearbeta så säger hon (efter remiss från både bvc och mvc) "ja men ni verkar ju inte ha några större problem". 
 
Pratade med Robert nyss för att vara säker på att jag inte hade hört fel eller missuppfattat henne men han hörde precis samma sak. Som det känns nu så kommer vi troligen åka dit på onsdagen mest bara för att säga att vi känner oss nonchalerade av henne också. Att en psykolog ens säger till patienter att de inte verkar ha så stora problem känns väldigt oseriöst. Om jag anser att jag behöver gå till en psykolog för att kunna bearbeta problemet så finns det väl ändå en anledning till det? Om det, för mig, inte hade varit något större problem så hade jag ju inte haft något behov av att gå dit! 
 
Får prata med sköterskan på bvc om att kanske få träffa vårdcentralens psykolog istället. Som det känns nu så kommer jag inte känna mig bekväm med att fortsätta hos den andra :/

Två någorlunda bra dygn :)

Har haft två någorlunda bra dygn nu. Natten till fredagen fick vi sova tillsammans för första gången på nästan 2 veckor! Fick dela upp oss lite inatt men 3 timmar sov hon i vaggan :) Idag har hon än så länge varit väldigt pigg och glad :)

Min del av nattskiftet


Pigg och glad :D

Inte svaren jag hade hoppats på..

Idag var den stora dagen.. Var hos läkaren som bekräftade det jag var rädd för. Han tror att om vi väljer att skaffa ett till barn så finns det en lite större risk att nästa blir prematur också. Har väl egentligen trott det hela tiden men jag hade ett litet hopp om att han skulle säga annat. Han kunde inte svara på vad det var som orsakade det, han gav några förslag på vad det skulle kunna vara men han tror att det kanske handlar om ärftlighet. Efter mycket om och men så skulle han iaf skriva in i min journal att om det blir en till graviditet så ska jag i stort sett få som jag vill. Ber jag om att bli sjukskriven så ska jag bli det utan krångel, vill jag ha extra kontroller så ska jag få det. Jag frågade inte så mycket om bricanylen eftersom han har sagt förut att han inte tror på det. 
 
Hos BM var det väl egentligen inte så mycket. Hon undrade hur vi mådde och om vi hade fått svar på våra frågor. Hade frågat efter ett cellprov så då tog hon det när jag ändå var tvungen att sitta där. Har börjat vänja mig nu men kommer nog aldrig tycka att det känns okej att sitta i den där stolen..
 
Lite senare på dagen var vi hos psykologen. Roberts mamma var hemma med Ylva under alla 3 besöken så vi behövde inte stressa med henne iaf. Hon verkade smått fixerad vid själva förlossningen, jag sa flera gånger att själva förlossningen inte var problemet. Det enda som kanske var lite jobbigt med förlossningen var att det gick så himla snabbt. Hann inte med helt men samtidigt så minns jag det som en rätt så häftig upplevelse. Problemet är tiden efter förlossningen, sjukhustiden och kanske första veckan hemma. Sondmatningen, maskinerna och ovissheten. Bokade en tid till nästa vecka så får vi se hur det blir efter det. Efter att ha förklarat för henne några gånger så insåg hon att anledningen till att jag vill gå hos henne är för att kunna gå vidare. Att kunna se framåt och "släppa" ångesten över allt vi gick igenom. Men jag vet inte, får se nästa vecka om jag känner att hon är "rätt" person för mig.
 
Förutom detta så knäckte sömnbristen mig till slut. Inatt runt 4 så bröt jag till slut ihop, satt och grät i ungefär en timme och kände mig bara allmänt förstörd. Att vara själv med Ylva i 12 timmar efter 3 timmars sömn är inte det lättaste och när jag har sovit i snitt 3 timmar per dygn i över en vecka så var det lite extra jobbigt nu när hon har varit så klängig och gnällig. Idag har hon varit lite bättre igen. Just nu ligger hon i vagnen och sover och har gjort det senaste 2 timmarna. Jag fick sova när vi kom hem också så nu känner jag mig lite bättre :) Är förberedd på en lång natt men jag hoppas på att kunna lägga henne i vaggan efter nästa matning så att jag och Robert kan sova tillsammans för första gången på en vecka. 
 
Hoppas på en bra dag imorn så att jag kanske kan få sy lite! Har så mycket jag vill sy men jag har inte haft möjligheten senaste veckan. De få stunderna jag har fått som jag inte har behövt ha Ylva så har jag helt enkelt inte orkat göra nånting. Jag har bara suttit och glott och njutit av att kunna släppa ansvaret ett litet tag. 
 
Tröst shoppade lite natten jag inte fick sova alls. Fick hem tygerna igår och jag ser många framtida projekt i de underbara tygerna ^^

Nattskift

Snart färdig med min del av nattskiftet. Rör jag mig så vaknar hon. Tur att vi har netflix! Hon är rätt så söt när hon sover, även fast jag är kissnödig och inte får förflytta mig.




Bara en halvtimme kvar så är det Roberts tur ^^

Bilder



Den enda gången igår vi lyckades få henne att somna någon annanstans än på oss.



Hon växer helt klart som hon ska. 4180g nu :) 325g på en vecka :O


Killarna fyllde 6 år igår. Våra små monster ^^


Såhär ser mina dagar ut. Försöker jag flytta på henne så blir hon hysterisk...


Ibland fungerar det att sova hos pappa också. Känns dock som en tickande bomb så jag kan inte slappna av då heller, sitter bara och väntar på att hon ska vakna...

1 timme på ett dygn..

På ett dygn fick jag en timmes sömn. Den timmen låg Ylva och sov på mig...
Efter matningen vid 6 i morse så lyckades Robert få henne att somna ute i vardagsrummet med honom. Fick då 3 timmars sömn som var väldigt välbehövliga. Senare på dagen kom svärmor hit och tog Ylva några timmar till så att jag fick sova. Så som det har varit nu de 3 senaste timmarna så är jag väldigt glad att jag har fått sova på dagen för jag tror inte att jag kommer få sova nånting inatt :/
 
På bvc igår visste de inte vad det kunde vara. Det kan vara lätt kolik, det kan vara att hon får för mycket mat (hon tröstäter väldigt mycket), det kan vara mjölkprotein och det kan vara en tillväxtfas. Eftersom vi inte har en aning om vad det kan vara så testar jag nu att äta helt mjölkfritt. Robert har varit så snäll och handlat massor med soyaprodukter t.ex. soygurth istället för yogurth. Får se om det blir någon skillnad. Ska tillbaka till bvc torsdag nästa vecka. Nu har hon äntligen somnat på Robert så att jag kanske kan få göra nånting annat än att sitta med henne. Jag hoppas att det går över snart. Jag får knappt sova eller äta längre. Vissa dagar får jag inte ens gå på toa utan att hon gråter hysteriskt.. Börjar känna mig riktigt trasig :/
 
Ska försöka lägga ut ett inlägg från mobilen med lite bilder. De flesta är "äntligen sover hon" bilder. Tyvärr så sover hon bara 10-45 min i taget i vagnen eller vaggan :/
 

Snart ett dygn...

Nu har jag snart varit vaken i ett dygn.. Jag tog dagskiftet och Robert skulle ta natten. Problemet är att det tydligen BARA är jag som duger inatt. Och nu är det inte lite smågnäll när hon inte ligger hos mig utan hon är hysterisk! Jag känner mig trasig... 21 timmar än så länge. Just nu kan jag inte sova eftersom hon fortfarande sover såpass oroligt. Jag vill bara sova...

Lördag

Idag hade vi planerat att vi skulle på "date". Eller Robert hade planerat det, jag var fortfarande osäker på om jag skulle klara av att lämna Ylva. Roberts föräldrar som hit och vi hade bestämt att vi skulle äta med dom innan vi åkte. Vi kompromissade, Robert ville äta ute och gå på bio men jag tyckte att det skulle ta allt för lång tid. Nu blev det dock ingen bio ändå. Allting drog ut på tiden så vi hann aldrig ska in. Är väl egentligen bra eftersom Robert redan sover :P Men det var rätt så skönt att ha hans föräldrar här några timmar så att vi kunde få lite ordning i lägenheten. Ylva är fortfarande inne i en väldigt "klängig" period så jag hinner inte göra mycket på dagarna. Vi har börjat sova i skift också. Igår natt satt jag uppe med Ylva och halvsov med henne på mig. Kl. 5 väckte jag Robert som tog henne tills han skulle åka till jobbet. Nu sover han 2 timmar flrdt att han ska orka ta henne om hon vägrar ligga i vaggan igen. Nätterna har börjat bli riktigt jobbiga! Förhoppningsvis är det bara en tillväxtfas...


Såhär ser dagarna ut för mig.

Väldigt skönt att ha mjölk i kylen så att någon annan kan mata henne när hon får sina ryck där hon ska äta konstant i 3-4 timmar. Ikväll blev det 3 timmar med små pauser på 10-15 min. emellan. Hon verkade tycka att det var väldigt mysigt att ligga hos farmor och äta iaf :)

Lång natt men bra dag

Inatt fick vi inte sova mycket alls. Vi fick till slut ge upp och sova i skift. 2-4 Hade jag Ylva och efter det gick Robert upp och hade henne tills han skulle till jobbet. Har varit väldigt trött idag men Ylva har varit snäll mot mig :) I morse efter "frukosten" låg hon framför mig i sängen ett tag och lät lite för sig själv och så kom det underbara tokflinet :D Då var det rätt okej att jag inte hade sovit ;)
Jennifer kom hit efter jag hade lyckats få i mig frukost så då tog vi en långpromenad. Äntligen kan/orkar jag röra lite på mig :D Efter promenaden tog Jennifer Ylva ett tag så att jaha kunde plocka lite disk och tvätt.
 
Nu när Jennifer har gått sover Ylva fortfarande :O Då passade jag på att göra lite som JAG ville ;) Här är resultatet:
Underbara missarna ^^
Byxor till lillpyretsmamma.blogg.se :)

ylvasmamma.blogg.se

Kommer skriva lite för att jag själv ska ha koll på dagarna och för att inte behöva svara på alla frågor flera ggr. Kommer skriva om allt och ingenting men det kommer nog kretsa mest runt Ylva som föddes nästan 7 veckor för tidigt. Jag kommer lägga ut väldigt mycket bilder eftersom vänner och familj bor långt borta och jag inte vill spamma på fb för de som inte vill se ;) De som vill se nya bilder på henne får möjligheten via bloggen istället så behöver jag inte sitta och skicka massmail flera gånger i veckan.

RSS 2.0