Mycket lek och bus idag ^^

Idag har det regnat och åskat större delen av dagen så då gick vi över till grannen :) Barnen lekte som vanligt lite väl hårdhänt men för det mesta var de väldigt nöjda över att ha sällskap av varandra :)
Först lekte de i babygymmet men det blev lite trångt så det slutade med att de låg och drog i varandras ansikten tills Ylva till slut fick nog :P 
Då fick hon prova grannens gåstol och den var betydligt roligare än den primitiva saken vi har hemma ;)
Hon satt i soffan och smakade på grannens leksaker också, Mumsigt var det ^^
Så fick hon sitt första hårspänne också <3 
 
Förövrigt har jag börjat skära ut allt som ska sys. Har beställt det sista jag behöver för beställningarna också så förhoppningsvis kan jag kanske börja sy redan imorn :)
Robert har också roat sig med sina växter igen, han har planterat om och odlat mer ^^
Våra ENORMA tomatplantor, timjan, gräslök, basilika och nyodlad spenat :) När vi får lite fler krukor så kommer det bli lite sockerärtor och sallad också :)

Städning av syrummet ^^

Har allt för många projekt som väntar och nu har jag fått några beställningar också så då var jag tvungen att ta tag i syrummet. Svärmor var här idag så då hann jag göra ganska mycket :) Fick inte ens plats att sitta och sy innan :P
Före! Lite smått kaos...
Efter :D Så nu kan jag börja ta tag i alla projekt :D
 

Senaste veckan.

Vet inte helt vart senaste veckan har tagit vägen. Känner mig trasig och det här med "semester" finns inte när man åker så långt och ska träffa så många som möjligt på så kort tid som möjligt. Ylva är vaken och ligger och pratar med sina djur i babygymmet så jag tänkte bara köra en liten snabbupdate, har som sagt inte hänt mycket senaste veckan ändå :P
 
Skulle ju ta kort på kläderna jag köpte i Norge!
 
Blev några koftor ^^
Några strumpor och strumpbyxor blev det också.
Sen så fyndade vi några riktigt söta jackor på rean :) Den gröna fick hon av Maria sen köpte jag den blåa i nästa storlek :)
 
Kom ju hem i måndags och då "firade" vi våran bröllopsdag på kvällen. Vi kan verkligen det här med bröllopsdagar! Förra året låg jag i fosterställning på soffan pga gravidillamående och iår sov vi halva dagen för att sen ligga smått avdäckade på soffan resten av dagen :P Vi gick iaf ner och handlade tillsammans och då passade vi på att köpa glass på maxi. Och en stor mjukglass var STOR!
Trots att han aldrig kan låta bli att göra fula miner när jag ska ta kort så älskar jag den här mannen så otroligt mycket! 2 år som gifta och det ska bli många många fler! 
Försöker peppa Ylva att röra sig framåt när hon ligger på mage så då lägger vi Moa framför babygymmet som lockbete :P
Hon kan ligga länge och prata med sina leksaker nu, och nu låter det mer som prat! 
Robert tyckte han var så himla smart som la fram en toarulle eftersom jag alltid sitter där och ropar på honom när jag ger henne kvällsmat. Var ju mindre smart att vi glömde den i sängen sen... Hon var himla glad iaf :D
Hennes fötter är ju himla mumsiga på morgonen ^^
Hon har börjat äta igen (vissa dagar). Nu vet jag iof inte hur mycket som hamnade i munnen men nu visade hon iaf lite intresse för maten :)
Resultatet av att få äta spagetti och köttfärssås :P
 
Helgen kom och Roberts bröder och deras kusin hälsade på. Vi skulle ha "spelhelg" nördiga som vi är ;)
En av de tog fram sin barnsliga sida direkt och använde sitt "elefantsnöre" som sugrör ^^
Vi åt pinnekjøtt till middag och det var som vanligt farligt gott ^^
På morgonen var Ylva alldeles överlycklig över att hennes favorit låg på våran soffa och sträckte ut armarna efter henne :P
Hon satt hos honom större delen av dagen. Hon somnade till och med bredvid honom ett tag. 
För att göra dagen ännu bättre så fick hon pilla på hans ansikte också :P
Dagen avslutades med saltsei <3
 
Robert började jobba igen igår så då började "mammalivet" med att försöka underhålla Ylva själv hela dagarna igen. Började med att träffa grannen på förmiddagen. Smidigt när man har någon som bor så nära så att man bara kan gå ut och sätta sig i gräset utan att behöva planera nånting. 
Barnen slogs om sina leksaker :P Ylva var lite mer försiktig men till slut fick hon en leksak hon med :P
Vi tyckte vi hade varit duktiga och höjt upp sängen (högra sidan av bilden) eftersom hon har varit snuvig. Kom in till den här synen och insåg att det var ganska meningslöst...
 
Nu "ropar" Ylva! 

396 mil på 10 dagar... (bildbomb)

Nu kommer det en rejäl bildbomb från våran resa som avslutades några dagar tidigt eftersom Ylva blev überförkyld. 
 
ONSDAG
Dagen efter vi kom fram till Valnesfjord så skulle vi åka till "våran" stuga med min farbror :) Där skulle jag också sälja mina allra första klädesplagg (NERVÖS).
Klänningen blev jag rätt så nöjd med. Måste göra om mönstret lite till dock. Tror nog att jag vill ha den liiite smalare upptil. 
Bodyn blev jag lite mindre nöjd med men den såg inte så hemsk ut irl som den gör på bilden. 
Blev lite kallt första natten (hade missat att fönstret var öppet) så Ylva fick för första gången sova i sängen med oss. Jag var TRÖTT efteråt! Sover himla dåligt när hon ligger i sängen. 
Innan vi åkte till stugan så var vi ju tvungna att stanna och äta møsbrømlefse ^^ Robert som aldrig hade ätit det innan åt 2,5 (mycket för att vara första gången) :)
Maria fick sköta maten så att vi fick äta i lugn och ro ^^
Hade himla tur med vädret när vi var i stugan. Enda dagen med sol under hela tiden som vi var där uppe :P
600m över havet. Underbar utsikt! 
Får väl bjuda på en HEMSK bild på mig själv... Ska bli såååå skönt att kunna se ett kort på migsjälv utan att skämmas när jag har gått ner mina kg. En av de få människorna som Robert känner sig kort bredvid :P
Blev lite jobbigt mycket mygg på slutet så då fick vi köra en provisorisk lösning när vi gick ner till bilen :P
Myggnätet var himla mumsigt och Ylva fick inte ett enda myggbett under promenaden :)
 
TORSDAG
Torsdagen körde vi ett race med att träffa så många som möjligt på så kort tid som möjligt :P Kan säga att vi var allt för mätta när vi hade varit på 3 fikabesök hos några äldre damer ;)
Intill vägen i Bringsli träffade vi en älg :)
 
Ylva fick hälsa på sin kusin och min systers faster och farmor :) Fick hemmagjord jordgubbssylt som jag faktiskt hade drömt om natten innan ^^
 
Så åkte vi till min föredetta granne som var en av mina "låtsasmormor" eftersom mormor bodde så långt borta. Himla roligt att träffa henne igen och höra alla berättelser. Hon kände både farmor och farfar och känner många av mina släktingar som bor där. 
Efteråt åkte vi till sista tanten som också var som en låtsasmormor för mig och min syster. Och vilket tjat om att vi skulle flytta till Norge! ;)
På eftermiddagen träffade vi en av mina allt för många sysslingar och en gammal kompis :)
Min syssling blev barnsligt förtjust i Ylvas babygym och pillade med det så fort han fick chansen ;)
Avslutade kvällen med french fries och en film ^^
 
FREDAG

Fredagen hade vi väldigt mycket att göra! Vi började med att åka runt för att jag ville visa Robert "Vakkerbygda" som jag växte upp i. Tyvärr hade vi inte så tur med vädret så bilderna blev lite halvdana :/ Eftersom det var dåligt väder och vi hade lite bråttom så blev det också väldigt många kort från bilen :P
 På andra sidan vattnet bodde vi :)
Här gick jag på dagis och mina första år i skolan ^^ 
Kosmo <3 Allt för många minnen!
Vägen upp till huset jag bodde i mina första år. 
I det högra huset bodde jag tills jag var 4 år gammal. I huset till vänster bodde farfar. Har så himla mycket fina minnen från det här stället!

I det vita huset där framme bodde en av mina allra bästa kompisar. Vi gick till varandra nästan dagligen och det var ca 2km att gå en väg. 
Här badade vi varje sommar. Ser ganska kallt och tråkigt ut men det var himla mysigt att vara där!
 
 
Andra sidan av bron.
Uppe i huset där bodde vi fram tills vi flyttade till Sverige.
Bringsli <3
Även torsdagen var vi tvungna att stanna på tågstationen för att äta "lefse" ^^
 
Nomnomnom ^^
 
 
Efter frukosten åkte vi och köpte några fiskespön och sånt för att sedan åka och hämta upp min systerson och Maria. Är man där uppe och tycker om att fiska så måste man åka till Saltstraumen ^^
Var svårt att få några bra bilder där så jag lånar lite på nätet:
 
Bild lånad från www.foto-filleboeck.de 
 
Strömmarna där är helt otroliga och jag tycker att det är himla facinerande att kolla på malströmmarna ^^
 
Vi åkte vidare till Marias stuga som ligger på ön i Saltstraumen. 
 
Maria fick bära Ylva när vi gick en promenad för att titta på när killarna fiskade (jag hade också tänkt fiska men det var så kallt så vi kunde inte stanna med Ylva).
 
Hittade en massa underbara hjortron på vägen dock och oj vad gott det var ^^
Blåste lite så Maria fick hålla Ylva på sidan istället. 
Sprang en renko med kalv förbi när vi var ute och gick också. Missade helt ärligt att ta kort på killarna när de fiskade men de fick lite torsk och några makrill iaf :)
Marias kusin från Danmark följde med på promenaden också :)
Och Ylva är som vanligt inte blyg så hon hälsade på "dansken" också ^^
Trots fiske så fick det bli en "Valnesfjord spesial" och "gobit" :P
 
LÖRDAG

Lördagen åkte vi in till Bodø. Robert skulle få tatuera sig och jag passade på att fynda lite kläder till Ylva (koftor, jackor och strumpbyxor eftersom jag inte syr sånt själv).
 
Det är nog bara i norra Norge man kan gå in i en tatueringstudio där de säljer stickade raggsockor (lesta) ^^
 
Får ta ett kort på det jag köpte till henne senare idag och lägga upp. Dagen blev inte helt som den var tänkt eftersom Ylva bara blev mer och mer förkyld. När hon började spy snor så bestämde vi oss för att åka hem direkt eftersom läkarna har sagt att hon kan vara extra känslig eftersom hon är prematur. Blev lite panikpacka innan vi åkte till mormor lördag kväll. 
På vägen till mormor stannade vi på kyrkogården för att hälsa på farmor och farfar <3
Robert stannade och tog kort på "stupet" bredvid vägen också :P
 
Var hos mormor några timmar på kvällen innan vi tyvärr var tvugna att åka vidare. Skulle egentligen åka till henne på söndagen och stanna till tisdagen men hon tyckte också att Ylva går före. Kändes riktigt hemskt att göra henne besviken dock :/
Första riktiga stoppet efter mormor blev på andra sidan gränsen. Stannade där några timmar och grillade korv och sov någon timme. 
Var en helt okej frukost sådär kl 5-6 på morgonen ^^
Nästa riktiga stopp blev en liten bit utanför sollefteå. Där gjorde vi kaffe och åt några smörgåsar. 
Ylva var himla snuvig men humöret var rätt så okej ändå.
Robert körde lumberjack stilen ;)
Ibland var det lite svårt att hitta skötbord så då fick vi vara lite kreativa i bilen :P
Runt 23.30 kom vi fram till Mimmi och Tobbe som hade bakat sockerkaka och gjort kaffe ^^ Där fick Robert och Ylva sova några timmar innan vi körde sista sträckan hem. 
 
Det tog 36 timmar från att vi började köra tills vi till slut var framme hemma. Att åka så långt med en sjuk bebis är inte att rekommendera! Kändes lite som att vi stannade mer än vi körde.. Men hur som helst så var det en trevlig resa och vi hann med mycket! Hade lite mer saker som vi ville hinna med men det får vi försöka göra nästa sommar istället :)
 

173 mil..

Igår kväll kom vi fram! Det blev några stop på vägen men drt har ändå gått rätt så smidigt att åka så långt med Ylva. Blir bara en snabb uppdatering nu eftersom vi alldeles strax ska gå upp. Ska träffa min farbror idag och åka upp till stuga i "Sulis" ^^
Och vad har hänt sen senast? Jag blev sjuk dagarna innan vi skulle åka så allting blev struligt...

Ylva var som tur är rätt så snäll när jag var sjuk. Robert fixk däremot komma hem och ta hand om henne eftersom jag ville minska riskerna för att hon skulle bli sjuk.

Hon njöt som vanligt av att få pappas uppmärksamhet hela dagarna ;)


Jag paniksydde lite kläder inför resan!

Hann med lite ändå ;)

Dessa tog jag kort på innan de fick någon resår dock.


Det blir bara roligare och roligare att bada :D


Ännu mera pappamys, Moa ville vara med på ett hörn också ;)

Finaste lilla hjärtat <3

Pappas skägg är sååå mumsigt!

Pappas lilla tjej ^^

Åkte till Oxelösund och där började vi dagen med en promenad ner till hamnen :)

Fikade med finaste Alice <3

Ylva fick träffa en av sina sysslingar :)

Sen pkte vi till hennes mormor och där fick hon världens sötaste ponny av sin moster, den var mumsig ^^

Bilresan började igen kl 23 på kvällen. Här hade vi precis passerat sthlm och hon krävde ett blöjbyte :P

Vk stannade ordentligt på morgonen för att äta lite.

Inte helt fel med hemmagjord potatissallad och stekt korv ^^

Nästa stopp blev fäbodammen.

Kom fram till mormor ganska sent så vi la oss ganska så på en gång. Lite morgonmys innan vi gick upp.

Ylva fick få på pappas fötter ett tag också, det vae ganska roligt ^^

Hon fick träffa sin oldemor ^^

Hos oldemoe fick hon en alldeles egen minimuffins också ^^

Resan fortsatte igår och nu är vi ganska så högt upp.


Framme hos Maria :D

Och Marias pappa blev ganska glad över att ha en bebis i huset ^^

Den här bilden togs några minuter efter midnatt igår. Man kunde se solen som försökte tränga sig fram genom molnen. Norge <3

Allt för mycket att göra!

Hinner inte skriva så mycket just nu, har allt för mycket att göra. På fredagen börjar vi våran låååånga resa upp till Norge :D Har haft ganska så fullt upp hela veckan egentligen och veckan som kommer nu måste jag sy 16 plagg och packa och städa :O Hur ska jag hinna allt?
Får bli en kort bilduppdatering (IGEN) 
 
Ylva och Moa har börjat bli väldigt bra kompisar ^^
Den ständiga kampen att somna på kvällen..
Firade att jag hade gått ner 5kg på 1,5 vecka ^^ Kan tillägga att det är en lchfkaka ;) Sjukt god!
Fortsatte fira på kvällen med grillad rumpstek :D
Dagen efter var jag och 4 andra mammor med barn på djurparken :D
Bilderna blev lite halvdana men är ju barnsligt förtjust i djur så kommer lägga ut några kort ändå ^^
Hur söt var inte den där lilla? :D
Ylva slocknade ganska snabbt när vi var där :P
Vi hade med oss lunch så det blev en paus mitt i djurparken.
Giraffen kom rätt så nära och stod och tittade på mig ^^
Och dagens höjdpunkt, pellefantbebis <3
På fredagen kom Jennifer och Nemo på besök :)
Alla djuren myste med Jennifer ^^
Två av Ylvas farbröder var här fredag till söndag och jag har nu nått toppen av nördighet! Spelat rollspel XD
Ylva hade massor att berätta för sin farbror ^^
Och det var väldigt roligt när de busade :)
Var väldigt populärt när hon fick rycka i sin andra farbrors hår också.
Och Robert blev väldigt trött av nörderiet ;)
3/4 nätter har varit rätt så bra nu. Hon har sovit i spjälsängen i sitt egna rum sen i torsdags. Första natten sov hon 11 timmar och vaknade bara till en gång för att täcket var borta :O
Och idag har vi ätit hamburgare lchfstyle ^^
 
Nu måste jag fortsätta skära ut allting som ska sys... Kan man köpa tid?

Underbara man!

Igår var vi bjudna på fin restaurang av Roberts väninna/chef som fyllde år. Jag hann beställa vatten innan Ylva blev otröstbar så jag bestämde mig för att det var bättre att bara gå hem med henne. Var väldigt bitter över att missa min älskade carpaccio som jag har längtat efter sen vi åt det på vårat bröllop för snart 2 år sen. Gick hem med en gnällig och väldigt övertrött Ylva. Hade precis värmt lite mat från frysen när min älskade man kom hem med en jätteportion mes underbar carpaccio <3 MUNORGASM!! Hade jag varit rik så hade jag levt på carpaccio ^^


Dålig dag igen

Ylva har haft en dålig dag igen. Eller ja, förmiddagen var rätt så bra. Hon sov till 8 och var i allmänhet ganska trevlig på förmiddagen. Hon åt gröt och jag fick i henne lite "kyckling och grönsaker" puré. Så mycket mat har hon inte ätit på 2 veckor! Det enda som har fungerat har varit välling. Eftermiddagen har däremot varit allt annat än trevlig... Hon har matvägrat och varit så himla övertrött men VÄGRAT sova! 
 
Lite bilder kan jag bjuda på innan jag säckar ihop.
Söndagen blev det massor med pappamys ^^
Vi provade sittdelen på vagnen. Väldigt populärt!
Provåkte sittdelen ner till Ica, var väldigt intressant att sitta och titta på allting ^^
Och hon blev himla trött av det också :P
Dagens mål igår var att äta upp sin fot..
Såhär låg hon i morse när hon hade väckt mig kl 7 för att sen somna om och sova till 8 medan jag låg där klarvaken och väntade. 
Hon åt gröt :D En hel portion till och med!
Och sova gör vi inte längre. Det bästa som finns är att ligga och prata med sina fötter istället..
 

ylvasmamma.blogg.se

Kommer skriva lite för att jag själv ska ha koll på dagarna och för att inte behöva svara på alla frågor flera ggr. Kommer skriva om allt och ingenting men det kommer nog kretsa mest runt Ylva som föddes nästan 7 veckor för tidigt. Jag kommer lägga ut väldigt mycket bilder eftersom vänner och familj bor långt borta och jag inte vill spamma på fb för de som inte vill se ;) De som vill se nya bilder på henne får möjligheten via bloggen istället så behöver jag inte sitta och skicka massmail flera gånger i veckan.

RSS 2.0