Mvc-besöket...

Fick i stort sett inga svar alls idag. Fick en ny tid för att träffa läkaren istället. Det enda hon kunde svara på var att jag inte kommer få några extra kontroller eller specialist-mvc nästa graviditet. Hon sa också att hon trodde att läkaren inte ville sjukskriva mig eftersom de inte gör någonting för att stoppa en förlossning efter 34 fulla veckor. Visst, de gör ingenting för att stoppa den om den väl har satt igång men jag förstår inte varför de inte gör saker för att minska riskerna? Vi hade tur med att Ylva var såpass utvecklad som hon var men varför är det okej att utsätta ett barn (och föräldrarna) för större risker när det finns en så simpel sak som en sjukskrivning som kanske kan dra ut på tiden?
 
I stort sett så satt hon bara och sa att hon inte kunde svara på nånting och att hon skulle skicka en remiss till psykologen. Försöker komma på om hon sa nånting vettigt alls men jag kan inte komma på något. Det enda var att hon skämtade om att ha husbil utanför sjukhuset om vi ska ha fler barn eftersom det gick så snabbt med Ylva. Ja men tack för att du påminner mig om att vi kanske inte ens hinner in! Som om jag inte har tillräckligt med ångest.. Känner mig riktigt besviken på besöket och tanken på att träffa läkaren ger mig riktig ångest. Hörde att han pratade när vi satt där i väntrummet idag och fick lite ångest på en gång. När hon frågade om jag ville träffa honom svarade jag att jag vill ha svar på mina frågor men jag vill egentligen aldrig träffa honom igen. Jag frågade också varför de inte skickade in mig på en riktig kontroll med ctg och liknande när jag sa att jag hade såpass mycket förvärkar och de såg att tappen blev mycket mindre på kort tid. Då sa hon att de bara skickar in folk om förlossningen har startat. Tycker att det låter himla dumt, har förlossningen väl startat så är det ju redan för sent. Nej skulle jag bestämma mig för att jag klarar av en till graviditet i framtiden så kommer jag INTE gå till den här mvc igen!
 
Våran älskade lilla skrutta är otroliga 2 månader gammal idag! Och för 9 veckor sedan vid den här tiden så gick vattnet. Känns fortfarande väldigt overkligt vissa dagar men samtidigt så känns hon också så självklar. 


Kommentarer
Jenny L

Fy vad trist :-( jag tänkte på dig idag och hoppades att du skpfå svar.. Jag förstår inte hur hon ska kan säga sådär. Förstår att du byter mvc till nästa gång! Kram

Svar: Tack! Inte jag heller, hon kanske tyckte att hon var rolig? Ja jag känner mig inte alls nöjd med hur allting har gått till där. Kram
None None

2013-02-19 @ 20:29:37
URL: http://oktoberalva.blogspot.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

ylvasmamma.blogg.se

Kommer skriva lite för att jag själv ska ha koll på dagarna och för att inte behöva svara på alla frågor flera ggr. Kommer skriva om allt och ingenting men det kommer nog kretsa mest runt Ylva som föddes nästan 7 veckor för tidigt. Jag kommer lägga ut väldigt mycket bilder eftersom vänner och familj bor långt borta och jag inte vill spamma på fb för de som inte vill se ;) De som vill se nya bilder på henne får möjligheten via bloggen istället så behöver jag inte sitta och skicka massmail flera gånger i veckan.

RSS 2.0